Eettisen kaupan puolesta ry

Mikä Eetti?

Mikä?

Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) on kansalaisjärjestö, joka ajaa oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista. 

Miksi?

Suuri osa kuluttamistamme tuotteista tehdään pitkissä tuotantoketjuissa ympäri maailmaa, ja niihin kätkeytyy usein vakavia ihmisoikeus- ja ympäristöongelmia. 

Kuluttajilla, yrityksillä ja päättäjillä on vastuu siitä, että kaupan hyllyiltä löytyvät tuotteet kunnioittavat maapalloa ja ihmisoikeuksia. Tässä heitä auttaa Eetti!

Miten?

Eettisen kaupan puolesta ry on kansanliike ja yritysten kriittinen ystävä, joka kannustaa vastuullisuuteen sekä kuluttajia, yrityksiä että päättäjiä. Asiantuntijamme selvittävät tuotantoketjujen epäkohtia, käyvät rakentavaa vuoropuhelua yritysten kanssa sekä viestivät tarvittavista muutoksista julkisesti. Eetti järjestää vuosittain kymmeniä työpajoja ja tapahtumia nuorille ympäri Suomea. Lisäksi vaikutamme päättäjiin Suomessa sekä maailmalla osana isompia verkostoja.

LUE LISÄÄ

Kuinka voin osallistua?

Eetin toimintaan voi osallistua monella tavalla. Eetti on valtakunnallinen järjestö, ja paikallisryhmiimme ovat tervetulleita kaikki oikeudenmukaisesta maailmankaupasta kiinnostuneet. Eetin aktiiviset somettajat vaativat kanssamme yrityksiltä vastuullisuutta, ja vapaaehtoiset kouluvierailijat vetävät nuorille työpajoja Eetin teemoista. Toimintaamme voi tukea ryhtymällä Eetin jäseneksi tai lahjoittamalla työhömme.

Haku