Eettisen kaupan puolesta ry

Tue toimintaamme

Lahjoita muutokseen. Tue Eettiä ja ole mukana tekemässä maailmastamme oikeudenmukaisempaa paikkaa.

Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) on kansalaisjärjestö, joka ajaa oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista. Työskentelemme vaateteollisuuden, elektroniikkatuotannon sekä globaalikasvatuksen parissa.

VAADIMME VAATETUOTANTOON PAREMPIA TYÖOLOJA

Eetti vaatii sekä yrityksiä että päättäjiä puuttumaan ihmisoikeusloukkauksiin. Valtaosa Suomessa myytävistä vaatteista on tehty globaalissa etelässä, erityisesti Aasiassa. Ylipitkät työpäivät, vaaralliset työolot ja nälkäpalkat ovat vaate- ja kenkätehtaissa arkipäivää.

Eetti edistää reilua vaatetuotantoa tarjoamalla kuluttajille tietoa yritysten vastuullisuudesta. Täältä löydät viimeisimmät selvityksemme. 

TUTKIMME ELEKTRONIIKKATUOTANNON EETTISYYTTÄ

Elektroniikkatuotantoon liittyy valtavia eettisiä ongelmia, lapsityövoimasta Kongon kaivoksissa Foxconnin tehtaiden itsemurha-aaltoihin Kiinassa. Miksi teollisuus ei ole pystynyt vastaamaan näihin järkyttäviin epäkohtiin?

Eetti on lähtenyt uhkarohkealle matkalle osoittaakseen, että sinunkin läppärisi voitaisiin tuottaa eettisesti, jos siihen vain löytyisi halua. Seuraa matkaamme täällä.

KASVATAMME TIEDOSTAVIA NUORIA

Eetti ry on nuorisojärjestö. Teemme merkittävää globaalikasvatustyötä yhteistyössä oppilaitosten kanssa ympäri Suomea. Kannustamme nuoria pohtimaan arkisten kulutusvalintojen vaikutusta ihmisten oloihin toisella puolella maailmaa sekä miettimään omia yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoja.

Olemme kehittäneet kekseliään ja kriittiseen ajatteluun kannustavan vastamainostyöpajan, jossa tarkastellaan maailmankauppaa ja kulutusvalintoja sekä mainosten vaikutuskeinoja. Eetin vastamainostyöpajoja on pidetty jo sadassa koulussa tuhansien oppilaiden kanssa. Tutustu oppimateriaaleihimme täällä.

TYÖMME TARVITSEE TUKEASI – Lahjoita muutokseen

Tukemalla työtämme autat meitä edistämään oikeudenmukaista maailmankauppaa kotimaassa ja kansainvälisesti. Liity Eetin jäseneksi, kannatusjäseneksi tai tee lahjoitus.

Haku