Eettisen kaupan puolesta ry

Tue toimintaamme

Tue Eettiä ja ole mukana tekemässä maailmastamme oikeudenmukaisempaa paikkaa.

Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) on kansalaisjärjestö, joka ajaa oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista. Työskentelemme vaateteollisuuden, elektroniikkatuotannon sekä globaalikasvatuksen parissa.

VAADIMME VAATE- ja elektroniikkaTUOTANTOON vastuullisuutta

Valtaosa Suomessa myytävistä vaatteista ja elektroniikasta on tehty globaalissa etelässä, erityisesti Aasiassa, jossa ylipitkät työpäivät, vaaralliset työolot ja nälkäpalkat ovat arkipäivää. Eetti vaatii sekä yrityksiä puuttumaan ihmisoikeusloukkauksiin. Eetti ajaa vaatete- ja elektroniikkateollisuuteen vastuullisuutta ränkkäämällä vaateyrityksiä, tutkimalla elektoniikan vastuullisuuskysymyksiä sekä kampanjoimalla kestävän kulutuksen puolesta.

Ajamme sitovaa yritysvastuulainsäädäntöä

Kuluttajan on usein vaikeaa tietää mitkä tuotteista ovat vastuullisia, ja mitkä eivät. Ihmisoikeuksien ja ympäristön kunnioittamisen ei tule olla vain kuluttajan valinnosita riippuvaista. Siksi Eetti ajaa sitovaa yritysvastuulainsäädäntöä Suomessa ja EU:ssa. Onnistuessaan lait tarkoittaisivat, että vielä joku päivä kaikki kauppojen hyllyjen tuotteet olisivat vastuullisia. Lue lisää yritysvastuusta.

KASVATAMME TIEDOSTAVIA NUORIA

Eetti ry on nuorisojärjestö. Teemme merkittävää globaalikasvatustyötä yhteistyössä oppilaitosten kanssa ympäri Suomea. Kannustamme nuoria pohtimaan arkisten kulutusvalintojen vaikutusta ihmisten oloihin toisella puolella maailmaa sekä miettimään omia yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoja.

Olemme kehittäneet kekseliään ja kriittiseen ajatteluun kannustavan vastamainostyöpajan, jossa tarkastellaan maailmankauppaa ja kulutusvalintoja sekä mainosten vaikutuskeinoja. Eetin vastamainostyöpajoja on pidetty jo sadassa koulussa tuhansien oppilaiden kanssa. Tutustu oppimateriaaleihimme täällä.

TYÖMME TARVITSEE TUKEASI – Lahjoita muutokseen

Tukemalla työtämme autat meitä edistämään oikeudenmukaista maailmankauppaa kotimaassa ja kansainvälisesti. Liity Eetin jäseneksi tai kannatusjäseneksi tai tee lahjoitus.

Haku