Kouluille

Miten käsitellä kestävää kuluttamista, tuotteiden elinkaarta tai globaalia eriarvoisuutta osana opetusta? Ota käyttöön Eetin globaalikasvatuksen oppaat, työpajat ja valmiit oppimateriaalit!

Globaalikasvatus saa toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta

Eetin globaalikasvatuksen tavoitteena on kasvattaa nuoria vastuullisiksi kuluttajiksi ja yhteiskunnallisiksi vaikuttajiksi. Sen avulla vahvistetaan kriittisen ajattelun taitoja ja ymmärrystä siitä, miten jokainen meistä on kytköksissä maailmanlaajuisiin ilmiöihin kuten köyhyyteen, eriarvoisuuteen ja ympäristökatastrofeihin.

Kukin voi vaikuttaa omilla teoillaan ja olla mukana rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta!

Valmiit oppimateriaalit opettajille ja oppilaille

Eetti on kehittänyt ilmaisia oppimateriaaleja vastuullisesta yritystoiminnasta, kuluttamisesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Sivulta löytyy esityksiä, tehtäviä ja oppaita vaatteiden, elektroniikan ja ruoan tuotannosta sekä mainonnasta ja vastamainoksista. Oppimisen ytimessä ovat vastuullinen kuluttaminen, kriittisen ajattelun taidot ja vaikuttamisen tavat.

Materiaalit sisältävät toiminnallisia ja visuaalisia tehtäviä, kuten arvojanakävelyjä, valokuvaharjoituksia, karttoja, roolihahmoja ja videoita. Materiaalit on suunnattu pääosin yläkouluun ja toiselle asteelle.

Tilaa työpaja tai kouluvierailu omaan kouluusi

Eetin työpajat ovat monialaisia, muunneltavia oppimateriaali- ja opetuskokonaisuuksia. Ne sisältävät opetukseen sopivan käyttövalmiin esityksen, tutkimustietoa sekä toiminnallisia harjoituksia. Materiaalien ytimessä ovat vastuullinen kuluttaminen, kriittisen ajattelun taidot ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen tavat. Osasta on tehty käännösversiot englanniksi ja ruotsiksi.

Haluatko kouluvierailijan vetämään työpajaa luokallesi? Tutustu tarjolla oleviin kouluvierailuihin!

Liity globaalikasvatuksen sähköpostilistalle

Haluatko saada tietoa uusista oppimateriaaleista ja työpajoista? Liity Eetin globaalikasvatuksen sähköpostilistalle!

Liity postituslistalle