Kouluvierailut ja työpajat

Kouluvierailut ja työpajat

Globaalikasvatus on tärkeä osa Eetin toimintaa! Haluaisitko Eetin kouluvierailijan oppilaitokseesi tai tapahtumaasi työpajan vetäjäksi?

Eetin työpajoja järjestetään mahdollisuuksien mukaan ympäri Suomen joko paikan päällä tai tarvittaessa etänä Zoomissa. Työpajat ovat varsin suosittuja, joten niitä kannattaa kysellä hyvissä ajoin.

Eetti planeetta

Kouluvierailut ja työpajat keväällä 2024

Vastuullisuuskoulu (75 min)

Mitä vastuullisuus on? Miten sitä voi edistää? Mitä vastuullisuus tarkoittaa vaikkapa vaatteiden elinkaaren osalta? Eetin Vastuullisuuskoulu -työpajassa pureudutaan näihin kysymyksiin.

Monipuolisia menetelmiä hyödyntävässä työpajassa tarkastellaan maailmankaupan rakenteita, yritysvastuuta ja kulutustuotteiden tuotannon vaikutuksia ihmisoikeuksiin, ympäristöön ja ilmastoon. Erityistä huomiota kiinnitetään myös ratkaisujen etsimiseen; miten kansalaisina ja kuluttajina voimme edistää vastuullisuutta?

Tilaa kouluvierailu tai työpaja

Oppimateriaalit globaalikasvatukseen

Teemme aktiivisesti oppimateriaaleja ja yhteistyötä oppilaitosten kanssa ympäri Suomen. Tietoa ja ideoita etsiville opettajille suosittelemme tutustumista ilmaisiin oppimateriaaleihimme ja muihin Eetin sisältöihin.

Liity globaalikasvatuksen sähköpostilistalle

Haluatko saada tietoa uusista oppimateriaaleista ja työpajoista? Liity Eetin globaalikasvatuksen sähköpostilistalle!

Kouluvierailijana toimiminen

Kiinnostaako globaalikasvatus ja ryhmien kanssa toimiminen? Eetti järjestää yläasteille, lukioille ja ammattikouluille kouluvierailuja, joissa käsitellään maailmankaupan rakenteita, yritysvastuuta ja kulutustuotteiden tuotantoa työpajamuotoisesti.

Kouluvierailuita pitävät Eetin työntekijät sekä vapaaehtoiset, 18-30-vuotiaat kouluvierailijat.

Kouluvierailijat saavat koulutuksen ja perehdytyksen työpajojen ohjaamiseen ja kouluvierailujen käytäntöihin. Järjestämme kouluvierailukoulutuksia noin kerran vuodessa.

Kouluvierailijana pääset:

Ohjaamaan työpajoja ja vaikuttamaan tulevaisuuden toivoihimme. Autat oppilaita esimerkiksi hahmottamaan, mikä nykyisissä tuotantotavoissa mättää ja etsimään ratkaisuja vastuullisuuden edistämiseen.

Tutustumaan koulumaailmaan sekä kehittämään omia esiintymis- ja ryhmänohjaustaitojasi. Vierailuilla käytetään toiminnallisia ja visuaalisia menetelmiä, ja vierailujen vetäminen on hyvä keino oppia globaalikasvatuksesta ja pelillistämisestä.

Arvostamme kouluvierailijoiden matkustusvalmiutta. Vapaaehtoisille korvataan matkakulut ensijaisesti julkisten kulkuvälineiden mukaan.

Miten mukaan?

Jätä yhteystietosi, mikäli olet kiinnostunut kouluvierailijana toimimisesta. Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään. Otamme sinuun yhteyttä, kun järjestämme koulutuksen seuraavan kerran.

Mukaan Eetin kouluvierailijaksi?

Etsimme nyt Eetille uusia kouluvierailijoita! 

Järjestämme kouluvierailijakoulutuksen 8.3.2024 klo 13-17 (Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki). Koulutuksessa saa perehdytys työpajojen ohjaamiseen ja kouluvierailujen käytäntöihin. Vierailuilla käytetään runsaasti toiminnallisia ja visuaalisia menetelmiä, ja vierailujen vetäminen on hyvä keino oppia ryhmänohjausta globaalikasvatuksessa.

Koulutus on edellytys vierailijana toimimiseen.

Kouluvierailijoille maksetaan palkkio 50 € pidetystä työpajasta. Lisäksi kouluvierailun matkakulut korvataan halvimman julkisen kulkuvälineen mukaan.

Miten mukaan?

Hae mukaan täyttämällä hakulomake viimeistään 18.2.2024.

Oppimateriaalit

Eetin tuottamat ilmaiset oppimateriaalit on suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle. Materiaalia löytyy myös alakouluun.

Eetin oppimateriaalit