Lempivaatteeni-kampanja on täällä!

Lempivaatteeni-kampanja on täällä!

09.01.2019

Tekstiiliteollisuus on maailman toiseksi saastuttavin teollisuuden ala öljyn jälkeen. Suomessa heitetään pois arviolta yli 70 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä vuosittain, eli 13 kiloa jokaista suomalaista kohden.

Tämä on liikaa!

Tammikuussa 2019 käynnistynyt #Lempivaatteeni-kampanja kannustaa suomalaisia käyttämään vaatteitaan pidempään. Erityisesti lempivaatteitaan.

Kampanjan tavoitteena on, että ekologisesti kestämättömästä pikamuodista tulee historiaa, eikä identiteettiä enää tarvitse luoda vaihtelevan muodin mukaan. Vaatteiden omistamisen ja henkilökohtaisen pukeutumistyylin tulisi olla pidempiaikaista kuin nopeasti vaihtuva muodin sykli.

Jokainen meistä on myös kyllästynyt pikamuodin heikkolaatuisiin vaatteisiin, jotka pahimmillaan hajoavat muutaman käyttökerran jälkeen. Tähän ei tule tyytyä.

Lempivaatteeni-kampanjassa suomalaisia herätellään ymmärtämään vaateteollisuuden ympäristövaikutuksia sekä vaatimaan pikamuotiteollisuuteen muutosta. Pikamuodin nopeista sykleistä ja alhaisista hinnoista kärsivät sekä luonto että halpatyömaiden työntekijät. Ansaitsemme eettisiä, ekologisia ja kestäviä vaatteita!

Tutkimusten mukaan yksi tärkeimmistä tavoista vaikuttaa vaateteollisuuden päästöihin on pidentää vaatteiden käyttöikää. Muutos vastuulliseen tuotantoon ja vaatteiden kuluttamiseen haastaa meitä jokaista mukaan.

Kampanjan aikana kuulemme sosiaalisessa mediassa tarinoita lempivaatteista. Emme pyri vain fiilistelemään mitä tahansa sen hetken lempivaatetta, vaan vaatetta, jolla on historia, ja josta on tarina kerrottavana.

Julkaisut lempivaatteista jaetaan hashtagilla #Lempivaatteeni. Kun postaukseen merkitsee Eetin, jaamme niitä eteenpäin stooreissamme.

Haluamme saada ihmiset arvostamaan vaatetta, pitämään siitä huolta ja käyttämään sitä, vaikka se ei olisi enää juuri sen sesongin pikamuodin mukaista. Koska on tutkittu, että yksi merkittävä keino vaateteollisuuden vaikutusten hillitsemiseen on, että me kuluttajina vaalisimme lempivaatteitamme ja pitäisimme ne käytössä pidempään.

Siksi #Lempivaatteeni-kampanja kannustaa suomalaisia käyttämään vaatteitaan pidempään.

 

On aika muuttaa suhdettamme vaatteisiin! Tule mukaan kertomaan, mikä on sinun lempivaatteesi.

Haluatko mukaan kampanjassa? Etsimme ihmisiä ja yhteisöjä mukaan kertomaan tarinoita lempivaatteistaan.

Larri Himma larri.himma(at)eetti.fi 0407319443

Kampanjaa tukee Sitra sekä Maj & Tor Nesslingin säätiö.