Webinaari: Yritysvastuu eurooppalaisessa tekstiiliteollisuudessa

Webinaari: Yritysvastuu eurooppalaisessa tekstiiliteollisuudessa

Tapahtuma-aika28.10. klo 17:00 - 28.10.2020 klo 18:00
TapahtumapaikkaZoom

 

Työntekijöiden toimeentulo on yksi vaateteollisuuden kipukohtia, eivätkä elämiseen riittävät palkat toteudu aina Euroopassakaan. Esprit, Hugo Boss ja monet muut länsimaiset brändit tuottavat vaatteita mm. Ukrainassa, jossa laillinen minimipalkka jää kauas kohtuullisesta toimeentulosta.

Vaateteollisuuden nurja puoli herättää tärkeitä kysymyksiä. Mikä vastuu on yrityksillä sen alihankkijoiden työntekijöistä? Miten EU voisi ajaa vastuullisempaa tuotantoa? Miten vastuullinen yritys voi selvittää toteutuuko sen arvoketjussa elämiseen riittävät palkat?

Puhtaat vaatteet -verkoston ja Helsingin Yliopiston Kehitysyhteistyövaliokunnan webinaarissa näihin kysymyksiin vastaavat:

Laura Petris-Forsell, Brändijohtaja, Nosh
Heidi Hautala, Euroopan parlamentin jäsen ja Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja (vihr.)
Oksana Dutchak, tutkija, Clean Clothes Campaign, Ukraina (esitys englanniksi)

Voit lähettää kysymyksiä puhujille etukäteen osoitteeseen info@eetti.fi tai lähettämällä viestin Kehitysyhteistyövaliokunnalle Facebookin kautta.

Aika ja paikka: 28.10 klo 17.00-18.00. Zoom.

Linkki Zoomiin: https://helsinki.zoom.us/s/62286340036

Clean clothes eli Puhtaat vaatteet -verkostoon kuuluvat Suomesta Eettisen kaupan puolesta ry:n lisäksi SASK – Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus sekä ammattiliitot PAM, Teollisuusliitto ja Pro.

Webinaari on osa Helsingin Yliopiston Kehitysyhteistyöviikkoa, joka järjestetään 26.-30.10.2020.