Vaatevallankumos Jyväskylässä 24.4.

Vaatevallankumos Jyväskylässä 24.4.

Tapahtuma-aika24.4. klo 15:00 - 24.4.2019 klo 20:00

Keskiviikkona 24.4. järjestetään Jyväskylässä kaksi Vaatevallankumoutapahtumaa: Vaatteidenkorjauspaja ja Vastuullisuus ja suomalaiset vaateyritykset -keskustelutilaisuus.

Vaatteiden korjauspaja

Aika: klo. 15-17
Paikka: Jyväskylän kaupunginkirjasto

Vaatteidenkorjaustyöpaja – tuo siis vaatteesi, jotka kaipaavat korjausta tai muokkausta mukaasi ja tule porukalla pidentämään vaatteidesi käyttöikää! Vaatteen käyttöiän pidentäminen 9 kuukaudella vähentää vaatteen hiili-, vesi- ja jätejalanjälkeä 20-30% – vaatteita siis kannattaa huoltaa ja käyttää mahdollisimman pitkään!

Osallistuminen on ilmaista, mutta rajallisen tilan takia pyydämme ilmoittautumiset etukäteen ja käytetyistä materiaaleista (esim. käytetyistä ompelulangoista) peritään pieni materiaalimaksu.

Työpajassa käytössä on ompelukoneita ja Jyväskylän käsityöneuvonnan ompeluohjaaja on paikalla.

Ohjaajana paikalla on myös Pipsa Hyttinen, joka tuunaa upeasti käytetyistä materiaaleista vaatteita ja asusteita. Pipsan työn jälkeen voi etukäteen käydä tutustumassa Instagramista.

Paikkoja on rajallisesti, joten ilmoittaudu ajoissa! Voit ilmoittautua lähettämällä Eetti Jyväskylälle Facebook viestin tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen lehtihelena@gmail.com

Facebook-tapahtuma löytyy täältä:https://www.facebook.com/events/2365873940123568/

 

Vastuullisuus ja suomalaiset vaateyritykset -keskustelutilaisuus

Aika: klo. 18-20
Paikka: Crazy Town

Vaatevallankumousviikolla kysytään #whomademyclothes

Jyväskylän Crazy Towniin tulee puhumaan Maija Lumme Eetistä ja Lauri Hilliaho Alpasta. Illassa varataan myös reilusti aikaa yleisön keskustelulle ja kysymyksille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Eettisen kaupan puolesta ry on tänä keväänä valmistellut raporttia suomalaisten vaateyritysten vastuullisuudesta, jossa tarkastellaan miten suomalaiset yritykset ovat täyttäneet vastuullisuuslupauksensa – tai onko niitä täytetty. Raportin tuloksista tulee puhumaan Maija Lumme Eetistä.

Yrityksen näkökulman iltaan tuo jyväskyläläinen neuleyritys Alpa, joka kertoo tuotannostaan ja materiaaliensa alkuperästä hyvin avoimesti. Miksi vastuullisuus kiinnostaa yrittäjää ja millaisia haasteita vastuullisessa yrittäjyydessä piilee? Alpasta tulee puhumaan Lauri Hilliaho.

Lisätiedot tapahtumasta  heta.kopra@gmail.com tai p. 040 509 5079

Facebook-tapahtuma löytyy täältä: https://www.facebook.com/pg/crazytownoy/about/?ref=page_internal

Tapahtuma pidetään Jyväskylän Crazy Townissa – sisäänkäynti Väinönkatu 9 kautta (Terveystalon vieressä, Crazy Townin punaiset teipit löytyy ovesta)

Miksi tarvitsemme vaatevallankumouksen?

24. huhtikuuta tulee kuluneeksi 6 vuotta siitä, kun Rana Plaza -rakennus romahti Bangladeshissa. 1 138 ompelutehtaan työntekijää kuoli ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui. Siksi joka vuosi huhtikuun viimeisellä viikolla järjestetään Vaatevallankumous-kampanja, englanniksi Fashion Revolution.

Vaatevallankumouksessa ihmiset ympäri maailman näyttävät, että haluamme vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Kysymme vaatemerkeiltä #whomademyclothes eli kuka minun vaatteeni on tehnyt.

Vaatevallankumous-viikolla 22.-28. huhtikuuta kampanjoimme yhdessä sen puolesta, että vaateteollisuudessa ihmisoikeuksien kunnioitus ja ympäristön suojelu on standardi, ei poikkeus. Olethan sinäkin mukana!