Eettisen kaupan puolesta ry

Kouluvierailut ja työpajat

Eetti tekee aktiivista yhteistyötä oppilaitosten kanssa ympäri Suomen. Eetin järjestämät kouluvierailut tosin ovat valitettavasti pääasiassa katkolla lukuvuonna 2017–2018, sillä ulkoministeriön myöntämää viestintä- ja globaalikasvatustukea on leikattu radikaalisti. Voit kuitenkin kysyä mahdollisuutta saada vierailija oppilaitokseesi: eeva.kemppainen (at) eetti.fi.

Eetin kouluttamat kouluvierailijat vaikuttavat nuoriin kannustamalla heitä toimimaan oikeudenmukaisen ja ympäristön kannalta kestävän maailmankaupan puolesta.

Kouluvierailuteemoinamme ovat maailmankaupan rakenteet ja vastuullinen kuluttaminen. Syksystä 2013 syksyyn 2016 erityisteemoina ovat olleet vastamainokset ja medialukutaito sekä puuvillan globaalit tuotantoketjut. Muita käsiteltäviä aiheita ovat vaate- ja elektroniikkatuotanto sekä vastuullinen kuluttaminen.

Kouluvierailijakoulutuksissa perehdytään niin käsiteltäviin teemoihin kuin opetusmenetelmiin ja -materiaaleihinkin. Vierailuilla käytetään runsaasti toiminnallisia menetelmiä, ja vierailujen vetäminen on hyvä keino oppia ryhmänohjausta globaalikasvatuksessa.

Oppimateriaalit

Eetin oppimateriaaleja voi soveltaa alakouluissa, yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Katso osio Oppimateriaalit

Haku