Eettisen kaupan puolesta ry

Kouluvierailut ja työpajat

Globaalikasvatus on tärkeä osa Eetin toimintaa. Teemme aktiivisesti oppimateriaaleja ja yhteistyötä oppilaitosten kanssa ympäri Suomen.

Vuonna 2023 työpajoja järjestetään keväällä ja syksyllä. Keväällä 2023 Eetti tarjoaa kahta työpajakokonaisuutta yläkouluun ja toiselle asteelle:

Vaatteiden globaalit tuotantoketjut, ihmisoikeudet ja kestävä kuluttaminen (75 min) 

Työpajassa tarkastellaan vaateteollisuuden kautta globaaleja tuotantoketjuja ja niihin liittyviä ongelmia ilmastonmuutoksen ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Työpajassa tehdään harjoitus, jossa osallistujat pohtivat vaatebrändien vastuullisuutta. Lopuksi keskustellaan kestävästä kuluttamisesta.

Tunnista viherpesu! (75 min) 

Työpajassa keskitytään siihen, mitä on mainoksissa käytettävät viherväittämät, mitä on viherpesu ja miten viherpesua voi tunnistaa.  Työpajassa tehdään mainonnan analyysiin ja viherpesun tunnistamiseen keskittyvä harjoitus.

Tilaa kouluvierailu

Kysy mahdollisuudesta saada Eetin kouluvierailija oppilaitokseesi tai tapahtumaasi työpajan vetäjäksi! Työpajat järjestetään joko paikan päällä tai tarvittaessa etänä Zoomissa. Työpajat ovat varsin suosittuja, joten niitä kannattaa kysellä hyvissä ajoin.

Kysy kouluvierailua ensisijaisesti tämän lomakkeen kautta

Lisätietoa työpajoista: minna.laakso@eetti.fi

Tietoa ja ideoita etsiville opettajille suosittelemme tutustumista teemoihimme ja ilmaisiin oppimateriaaleihimme.

LÄHDE MUKAAN EETIN KOULUVIERAILIJAKSI

Kouluvierailijoiden koulutuksia järjestämme noin kerran vuodessa. Koulutuksissa perehdytään niin käsiteltäviin teemoihin kuin opetusmenetelmiinkin. Vierailuilla käytetään runsaasti toiminnallisia ja visuaalisia menetelmiä, ja vierailujen vetäminen on hyvä keino oppia ryhmänohjausta globaalikasvatuksessa.

Oppimateriaalit

Eetin tuottamat ilmaiset oppimateriaalit on suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle. Materiaalia löytyy myös alakouluun. Katso osio Oppimateriaalit

Haku