Eettisen kaupan puolesta ry

Kouluvierailut ja työpajat

Globaalikasvatus on tärkeä osa Eetin toimintaa. Teemme aktiivisesti oppimateriaaleja ja yhteistyötä oppilaitosten kanssa ympäri Suomen.

Eetin kouluvierailut ovat tauolla syksyllä 2023. Kouluvierailut jatkuvat jälleen keväällä 2024.  

Viherpesuteemaisia Vainua viherpesu -kouluvierailuja voi tilata syksyn 2023 aikana. Vainua viherpesu -hanke on yhteistyössä Nuorten Akatemian ja Taksvärkin kanssa toteutettu hanke, jossa tuotettiin Vihreän kampanjan salaisuus -pakopeli. Vainua viherpesu -kouluvierailuilla pelataan Vihreän kampanjan salaisuus -pakopeliä sekä haetaan keskustellen ymmärrystä viherpesusta ilmiönä. Kouluvierailuja pitävät Nuorten Akatemian koulutetut kouluvierailijat ja ne ovat tilattavissa neljälle alueelle: pääkaupunkiseutu, Turku, Joensuu ja Oulu sekä edellä mainittujen lähialueet mahdollisuuksien mukaan. 

Lisätietoa kouluvierailusta sekä tilauslomakkeen löydät Nuorten Akatemian sivuilta täältä.

 

Keväällä 2024 Eetti tarjoaa kahta työpajakokonaisuutta kouluille ja oppilaitoksille:

Vastuullisuuskoulu (75 min)

Mitä vastuullisuus on? Miten sitä voi edistää? Mitä vastuullisuus tarkoittaa vaikkapa vaatteiden elinkaaren osalta? Eetin Vastuullisuuskoulu -työpajassa pureudutaan näihin kysymyksiin. Monipuolisia menetelmiä hyödyntävässä työpajassa tarkastellaan maailmankaupan rakenteita, yritysvastuuta ja kulutustuotteiden tuotannon vaikutuksia ihmisoikeuksiin, ympäristöön ja ilmastoon. Erityistä huomiota kiinnitetään myös ratkaisujen etsimiseen; miten kansalaisina ja kuluttajina voimme edistää vastuullisuutta?

 

Vaatteiden globaalit tuotantoketjut & kestävä kuluttaminen -tietoisku (45 min)

Tiiviissä tietoiskussa tarkastellaan vaateteollisuuden globaaleja tuotantoketjuja sekä niihin liittyviä ongelmia ilmastonmuutoksen, ympäristön ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Tietoiskussa tehdään kolme lyhyttä harjoitusta. Lopuksi keskustellaan kestävästä kuluttamisesta ja yritysvastuusta. Tietoiskussa hyödynnetään Menti-alustaa ja se sopii erityisen hyvin etävierailuihin.

 

Tilaa kouluvierailu

Kouluvierailut ovat tauolla syksyllä 2023 ja jatkuvat jälleen keväällä 2024. 

Kysy mahdollisuudesta saada Eetin kouluvierailija oppilaitokseesi tai tapahtumaasi työpajan vetäjäksi! Työpajat järjestetään joko paikan päällä tai tarvittaessa etänä Zoomissa. Työpajat ovat varsin suosittuja, joten niitä kannattaa kysellä hyvissä ajoin.

Tietoa ja ideoita etsiville opettajille suosittelemme tutustumista teemoihimme ja ilmaisiin oppimateriaaleihimme.

Mukaan Eetin kouluvierailijaksi?

Järjestämme kouluvierailijoiden koulutuksia noin kerran vuodessa. Koulutuksissa perehdytään niin käsiteltäviin teemoihin kuin opetusmenetelmiinkin. Vierailuilla käytetään runsaasti toiminnallisia ja visuaalisia menetelmiä, ja vierailujen vetäminen on hyvä keino oppia ryhmänohjausta globaalikasvatuksessa.

Jos vapaaehtoisena kouluvierailijana toimiminen kiinnostaa, jätä yhteystietosi tämän lomakkeen kautta, niin olemme sinuun yhteydessä kun koulutamme kouluvierailijoita seuraavan kerran.

Mukaan vapaaehtoiseksi

Oppimateriaalit

Eetin tuottamat ilmaiset oppimateriaalit on suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle. Materiaalia löytyy myös alakouluun.

Eetin oppimateriaalit

Haku