Ihmisoikeusaktivisti Charles Hector tarvitsee yhä apuasi

04.08.2011

04.08.2011

Helmikuussa Malesiassa japanilainen elektroniikkayhtiö Asahi Kosei haastoi ihmisoikeusaktivistin, lakimiehen ja bloggaajan Charles Hectorin oikeuteen kunnianloukkauksesta, koska hän oli kirjoittanut blogissaan 31 siirtotyöläisen mahdollisesta karkotuksesta takaisin kotimaahansa Burmaan. Työntekijät olivat vastustaneet palkoista otettuja laittomia vähennyksiä ja palkallisten sairauslomien puuttumista. Yhtiön pyynnöstä tuomioistuin kielsi Charles Hectoria levittämästä julkisesti tietoa bloginsa tai Twitterin kautta siirtotyöläisten tilanteesta. Tällaista ihmisoikeusaktivistien vaientamista ei voida hyväksyä. Asahi Koseilta tilaavat merkkiyhtiöt, kuten Hitachi, välttelevät vastuutaan.

Oikeudenkäynti on määrä pitää 24-26. elokuuta ja Charles Hectoria uhkaa 2,3 miljoonan euron sakko ja edelleen kielto levittää tietoa siirtotyöläisten tilanteesta. Tuhansista sähköpostivetoomuksista huolimatta syytteistä ei ole luovuttu. Viisi siirtotyöläistä, jotka ovat ilmoittautuneet todistajiksi oikeudenkäyntiin, voivat menettää työlupansa ja heidät voidaan pidättää ja karkottaa maasta.

Nyt onkin tärkeää jatkaa Asahi Koseilta tilaavien merkkiyhtiöiden painostamista, jotta ne huolehtisivat ihmisoikeuksista koko tuotantoketjussaan ja käyttäisivät vaikutusvaltaansa Charles Hectoria vastaan nostetuista syytteistä luopumiseksi. Allekirjoita vetoomus Fordille, General Motorsille, Chryslerille, Volkswagenille, Hitachille, Sonylle ja Toschiballe täällä.

Lisätietoa tapauksesta voit lukea täältä.