Cotton Road – elokuva puuvillatuotannosta kasvatuskäyttöön

Cotton Road – elokuva puuvillatuotannosta kasvatuskäyttöön

16.02.2016

Eetti on tuottanut suomeksi tekstitettynä yhdysvaltalaisen antropologi Laura Kisselin Cotton Road -dokumenttielokuvan, joka kertoo puuvillan tuotantoketjusta globaalissa maailmassa. DVD-levy on maksutta lainattavissa ei kaupallisiin näytöksiin tai opetustarkoitukseen Eetin toimistolta.  Kysy lisää: gka@eetti.fi

Synopsis

Amerikkalaiset ostavat jopa 20 miljardia uutta vaatekappaletta vuosittain ja vähintään puolet niistä on valmistettu Kiinassa. Cotton Road -elokuva piirtää kartan puuvillan liikkeistä mannertenvälisessä kaupassa ja kertoo tavallisten puuvillatyöläisten elämäntarinoita vaatetuotannon eri vaiheissa.

Halpojen tekstiilien ja vaatteiden kerskakulutuksen ylläpitämä puuvillabisnes kietoo yhteen Etelä-Carolinan puuvillaviljelijöiden ja Kiinan teollisuuskaupunkien työläisten kohtalot. Cotton Road valottaa globaalin puuvillabisneksen todellisuutta työläisten elämäntarinoiden kautta ja tarjoaa katsojelle mahdollisuuden pohtia omien kulutustottumustensa vaikutuksiaa toisiin ihmisiin ja koko maailmantalouteen.