Chocomobil-kiertue saapuu Helsinkiin

Chocomobil-kiertue saapuu Helsinkiin

21.10.2014

 

 

Kuvat: Natalia Bülow / Make Chocolate Fair!

Lauantaina 25.10. klo 13-17 Helsingin Narinkkatorille voi tulla tutustumaan kaakaonviljelyn nurjaan puoleen veikeissä merkeissä. Reilua suklaakauppaa toivovat suklaapuput jakavat ohikulkijoille kuumaa kaakaota sekä pyörittävät kaakaonviljelystä kertovaa The Dark Side of Chocolate -dokumenttia. Lisäksi torille nousee värikäs näyttely, joka kertoo kaakaontuotannosta perheystävällisellä tavalla.

Tapahtuma on osa euroopanlaajuista Make Chocolate Fair! -kampanjaa. Kampanjan Chocomobil-bussi on kiertänyt ympäri Eurooppaa syksyn 2014 tehtävänään herättää tietoisuutta suklaateollisuuden ongelmista. 25.10. bussi saapuu Suomeen, minkä jälkeen se palaa Saksaan viemään suklaayhtiöille kuluttajien sanan siitä, että kaakaon tuotanto-olot on muutettava eettisesti ja ekologisesti kestävämmiksi.

Juhlan paikka Pacificossa

Kampanjan tavoitteena on kerätä 50 000 vetoomusnimeä Euroopassa. Suomen-vierailun aikoihin kampanja on saavuttamassa tämän tavoitteensa. Onnistumisen kunniaksi järjestämme kyseisenä lauantaina juhlat Helsinginkadun Pacificossa. Alkuillasta katsotaan The Dark Side of Chocolate -dokumentin jatko-osa, Shady Chocolate. Lisäksi luvassa on elävää musiikkia sekä tietenkin suklaata. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja se järjestetään yhdessä feministisen Cool Cat in Town -klubisarjan kanssa.

Tapahtuman järjestää Eettisen kaupan puolesta ry.

Lisätietoja antaa:
Essi Vuorinen, tapahtumakoordinaattori / Eettisen kaupan puolesta ry
essi.vuorinen (at) gmail.com
044 2729332