Eettisen kaupan puolesta ry

Reilun kaupan edistäjä

Eettisen kaupan puolesta ry perustettiin Helsingissä vuonna 2000 nimellä Reilun kaupan puolesta Repu ry. Joukko oikeudenmukaisesta maailmankaupasta kiinnostuneita aktiivisia kansalaisia halusi tehdä Reilua kauppaa tunnetuksi kansalaisjärjestön keinoin. Tämä joukko päätti opintopiiritoiminnan pohjalta perustaa virallisen yhdistyksen.

Yhdistyksen kampanjoiden kautta tuhannet ihmiset ovat tutustuneet Reiluun kauppaan muun muassa festareilla, kouluissa, seurakunnissa ja marketeissa. Yli 90 prosenttia suomalaisista tietää, mitä Reilu kauppa on, ja Reilu kauppa -merkittyjen tuotteiden myynti on kasvanut tasaista tahtia. Reilun kaupan arvonimen saaneita kuntia ja kaupunkeja on Suomessa jo neljätoista.

Ihmisoikeudet globaaleissa tuotantoketjuissa

Toimintamme on levinnyt pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen. Tätä nykyä Eetillä on paikallistoimintaa noin kymmenellä paikkakunnalla.

Edistämme kansainvälisiä työ- ja ihmisoikeussopimuksia kunnioittavaa vastuullista yritystoimintaa ja oikeudenmukaista kauppapolitiikkaa. Vuoden 2011 alusta lähtien yhdistyksen nimi on ollut Eettisen kaupan puolesta ry, joka vastaa nykyistä toimintaamme.

Globaalikasvatusta lapsille ja nuorille

Eetin ansiosta globaalin kulutuksen teemoja käsitellään laajasti myös kouluissa. Yli 3 000 koululaista käyttää vuosittain Eetin globaalikasvatusmateriaaleja. Pääteemojamme globaalikasvatuksessa ovat puuvillan ja vaatteiden maailmankauppa sekä vastamainokset.

Haku