Lyhyet opekoulutukset verkossa elektroniikasta ja kuluttamisesta

Lyhyet opekoulutukset verkossa elektroniikasta ja kuluttamisesta

Tapahtuma-aika2.12. - 8.12.2021
TapahtumapaikkaZoom-alustalla

Tervetuloa 1,5-2,5 tunnin opekoulutuksiin verkossa 2. ja 8.12.!

Elektroniikan elinkaari ja kulutus… mikä ihana kamala aihe! Rakastamme ja tarvitsemme älylaitteita, mutta samalla näemme ristiriitaisia uutisia: e-jäte on nopeimmin kasvava jätelaji maailmassa, ja tuotanto vaikuttaa hurjasti ilmastoon, ympäristöön ja ihmisoikeuksiin. Miten opettaja voi käsitellä aihetta kiinnostavasti ja toimia ryhmänsä kanssa kestävän tulevaisuuden puolesta?

Eettisen kaupan puolesta ry Eetti ja Jätekukko Oy järjestävät yläkoulun, toisen asteen ja vapaan sivistystyön opettajille kaksi maksutonta lyhytkoulutusta Zoom-ohjelmalla:

  • to 2.12. klo 16.30-19
  • ke 8.12. klo 14.10-15.40 (osana Liput salkoon! -ympäristökasvatuswebinaaria)

Ilmoittaudu 29.11. mennessä: https://forms.gle/iNR9Nz1GAKKGdYjZ8

Koulutuksessa tarkastellaan käytännönläheisesti tietoa ja harjoituksia, joita voi hyödyntää etä- ja lähiopetuksessa. Osallistujat saavat käyttöönsä kaksi uutta oppimateriaalia, jotka sisältävät upeita lyhytdokumentti- ja animaatiovideoita, infograafeja, karttoja ja valokuvia. Postitamme halukkaille myös Äly(tön)puhelinpeli-lautapelin ja julisteita e-jätteen kierrätyksestä koululla.

Kouluttajina toimivat globaalikasvatuksen asiantuntija Eeva Kemppainen ja ympäristökouluttaja Anja Räisänen. Materiaaleja on testattu kouluissa, ja niiden pohjalla on käytetty juuri julkaistua selvitystä. Hanke on toteutettu ELY-keskuksen tuella.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

anja.raisanen(a)jatekukko.fi, 044 368 0192, www.jatekukko.fi
eeva.kemppainen(a)eetti.fi, 040 845 3016, www.eetti.fi