Lempivaatteeni-kampanjaviikko

Tapahtuma-aika19.1. klo 11:00 - 27.1.2019 klo 19:00

Lempivaatteeni kampanja haastaa pikamuotikulttuurin ja kannustaa meitä kaikkia arvostamaan vaatteitamme. Eetin paikallisryhmät järjestävät tammikuun aikana useita tapahtumia ja installaatioita eri puolella Suomea. Tervetuloa mukaan!

Joensuu: Vaatteidenvaihtopäivä lauantaina 19.1. klo 11-14 pääkirjaston aulassa, Koskikatu 25

Eettisen kaupan puolesta ry:n Joensuun paikallisryhmä ja Vaarakirjastot järjestävät vaatteidenvaihtotapahtuman Joensuun pääkirjaston aulassa lauantaina 19.1. klo 11 – 14. Tuo mukanasi kaapissasi turhaan pyörivä vaate ja vaihda se uuteen lempivaatteeseen.

Linkki Facebook-tapahtumaan

Helsinki: Lempivaatteeni-tempaus sunnuntaina 20.1. klo 14-15, Keskuskatu 1

Vuoraamme Keskuskadun poisheitettävillä vaatteilla. Mielenilmauksella haluamme kohdistaa valokeilan pikamuodin järjettömyyteen. Tekstiiliala on maailman toiseksi saastuttavin teollisuudenala öljyteollisuuden jälkeen eikä meno voi jatkua näin. On löydettävä kestävämpiä tapoja tuottaa ja käyttää vaatteita. Tempauksessa tulemme kuvaamaan näyttävän kampanjavideon.

Linkki Facebook-tapahtumaan

Rovaniemi: Lempivaatteeni-tapahtuma torstaina 24.1. klo 9-21 Lordiaukiolla

Lapin Yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun koulutusohjelman opiskelijat järjestävät osana Suomenlaajuista Lempivaatteeni -kampanjaa vaateinstallaation, joka on samalla performanssi. Voit tulla seuraamaan tapahtumaa ja keskustelemaan aiheesta. Samana iltana klo 19.00 Cafe Kodissa esitetään dokumentti True Cost, joka kertoo vaateteollisuudesta ja sen ongelmista.

Linkki Facebook-tapahtumaan

Turku: Lempivaatteeni-kampanjan installaatio perjantaina 25.1. klo 8.30-19 jokirannassa

Turun tempauksessa pystytämme pääkirjaston taakse jokivarteen pyykkinarun, jonka avulla tuomme huomiota kampanjan teemoihin. Ideana on lisäksi, että kuka tahansa saa ottaa vaatteita mukaan omaan tarpeeseensa.

Linkki Facebook-tapahtumaan

Jyväskylä: Vaatejätteestä tehty installaatio lauantaina 26.1. klo 10-18 Kauppakadulla (Kompassin vieressä)

Linkki Facebook-tapahtumaan

Tampere: Lisätietoja tulossa pian

Lue lisää Lempivaatteeni-kampanjasta