Joukkorahoitus: Elämiseen riittävä palkka – selvitys suomalaisista vaatemerkeistä

Joukkorahoitus: Elämiseen riittävä palkka – selvitys suomalaisista vaatemerkeistä

Vaateala tunnetaan ihmisoikeusrikkomuksista – mutta entä suomalaiset merkit?

Yleinen ihmisoikeusloukkaus vaatealalla on, ettei tuotantoketjuissa makseta elämiseen riittäviä palkkoja

Elämiseen riittävä palkka on YK:n määrittelemä ihmisoikeus.
Se on palkka, joka mahdollistaa työntekijälle ja hänen perheelleen kohtuullisen elintason. Se riittää ruokaan, riittävään asumiseen ja vaatteisiin. Sillä voi ostaa lukulasit ja ehjät kengät, eikä perheen talous kaadu yhteen lääkärilaskuun. Elämiseen riittävien palkkojen maksaminen ehkäisee muun muassa lapsityötä ja kohtuuttoman ylityön tekemistä.

Eetti haluaa selvittää, maksetaanko suomalaisten vaatemerkkien tuotantoketjuissa elämiseen riittäviä palkkoja. Lahjoita joukkorahoitukseen! 

Teemme selvityksen siitä, maksetaanko tunnettujen ja suurien suomalaisten vaatemerkkien tuotantoketjuissa elämiseen riittäviä palkkoja. Selvitämme tiedot noin 10 suomalaisen merkin osalta. Selvitys julkaistaan syksyllä 2025, ja sen tulokset julkaistaan myös kansainvälisellä Fashion Checker -sivustolla, jolloin suomalaisten vaatemerkkien sijoitusta pääsee suoraan vertailemaan muun maalaisiin yrityksiin.

Lahjoita joukkorahoitukseen ja ole mahdollistamassa selvityksen tekemistä! 

Lahjoita sivun lomakkeella, MobilePaylla tai tilisiirrolla.


MobilePay: 21653

Tilinumero: FI33 4730 4720 0105 53


    Jatka
    Jatka
  • Sinut ohjataan erilliselle maksusivulle.

Joukkorahoitukseen lahjoitettu:

1 480 / 10 000 €


Lahjoitetut summat päivittyvät sivulle viiveellä.


Joukkorahoituskampanja on voimassa 12.6-31.8.2025. Jos kampanjan tavoite ylittyy, lahjoitetut varat käytetään Eetin muuhun työhön yritysvastuun edistämiseksi.  

Poliisihallituksen myöntämä keräyslupa RA/2021/1128 on voimassa 8.9.2021 alkaen koko maassa Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Tämä sisältö on Euroopan unionin osarahoittama. Sen sisällöstä vastaa yksinomaan Eetti ry, eikä se välttämättä edusta Euroopan unionin näkökulmia.