Lähetä palautetta S-ryhmälle Reilujen banaanien palauttamiseksi valikoimiin

Lähetä palautetta S-ryhmälle Reilujen banaanien palauttamiseksi valikoimiin

23.04.2024

S-ryhmä on poistanut valtaosasta kaupoistaan Reilun kaupan banaanit. Reilu kauppa myöntää viljelijöille sertifikaatin, jonka kriteerien mukaan banaaneista täytyy maksaa tuottajalle vähintään takuuhinta ja Reilun kaupan lisä. Sen ansiosta viljelijät eivät joudu olemaan heittelevien markkinahintojen varassa.

S-ryhmä on iso toimija Suomessa, ja banaanien poistaminen valikoimista on ikävä takaisku banaanin viljelijöiden toimeentulolle.

Eetti tykkää kaikesta reilusta – siksi nyt tarvitaan painetta S-ryhmän suuntaan, jotta reilummat banaanit saadaan takaisin kaikkien myymälöiden valikoimaan!

Laitetaan siis yhdessä asiasta palautetta! Voit lähettää allaolevan viestin tai muotoilla palautteen omin sanoin.

Lähetä viesti S-ryhmän palautelomakkeeseen:

https://www.s-kanava.fi/palautelomake/ 

Reilun kaupan banaanit takaisin valikoimaan

Hei! Olen suuresti pettynyt S-ryhmän päätökseen poistaa osasta myymälöistään Reilun kaupan banaanit.

S-ryhmä sanoo omilla nettisivuillaan näin: “Huolehdimme siitä, että omia ja kumppaneidemme työntekijöitä kohdellaan reilusti niin Suomessa kuin maailmalla.” 

Reilun kaupan banaanien poistaminen valikoimasta on isossa ristiriidassa tämän lausuman kanssa. Reilu kauppa maksaa viljelijöille banaaneista takuuhintaa ja Reilun kaupan lisää, joka mahdollistaa viljelijöille paremman ansion kuin heittelehtivät markkinahinnat. Siksi Reilun kaupan banaanit ovat vastuullisempi valinta, ja niitä tulisi olla kaikissa S-ryhmän myymälöissä saatavilla.

Toivon, että S-ryhmä näyttää, että vastuullisuus on sille oikeasti tärkeä arvo eikä pelkkää viherpesua, ja palauttaa Reilun kaupan banaanit valikoimaan kaikissa myymälöissä!

Banaaninkuoria