Hallitusohjelmasta puuttuu tärkeitä tavoitteita – tue työtämme oikeudenmukaisen maailman puolesta

Hallitusohjelmasta puuttuu tärkeitä tavoitteita – tue työtämme oikeudenmukaisen maailman puolesta

19.06.2023

Uusi hallitusohjelma oli Eetille pettymys. Nyt tarvitaan voimakasta kansalaisyhteiskunnan painetta päättäjien suuntaan vastuullisemman tuotannon ja kuluttamisen edistämiseksi.

Hallitusohjelmassa ei kuulu oikeudenmukaisuus – on pidettävä kovempaa ääntä!

Eetti kampanjoi vaalien aikana erityisesti kahden päätavoitteen eteen:

1. Suomi edistää yritystoiminnan vastuullisuuteen liittyvää sääntelyä
2. Suomi suitsii ylikulutusta ja ohjaa kulutusta kestävämpään suuntaan

Uusi hallitusohjelma oli Eetille pettymys, sillä hallitusohjelmassa näitä tavoitteita ei juuri edistetä. Riskinä on, että Suomi tinkii aiemmasta, melko kunnianhimoisesta linjastaan vahvan yritysvastuun sääntelyn puolesta.

Hallitusohjelman kirjaukset eivät riittävästi huomioi Suomen globaalia vastuuta, esimerkiksi ilmastokriisin ja kulutuksen vaikutuksista globaaliin etelään. Suomi ei voi laittaa päätään pensaaseen, vaan sen tulee olla mukana toteuttamassa oikeudenmukaista siirtymää, jossa huomioidaan ihmisoikeudet, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja ympäristö koko tuotanto- ja arvoketjuissa.

Ei kuitenkaan kannata vaipua epätoivoon! Hallitusohjelma on vasta suunnitelma. Nyt tarvitaan voimakasta kansalaisyhteiskunnan painetta päättäjien suuntaan, jotta Suomi toimii tulevaisuudessa kunnianhimoisesti vastuullisemman tuotannon ja kuluttamisen edistämiseksi.

Eetti jatkaa työtä oikeudenmukaisemman ja reilumman maailman puolesta. Jos nämä tavoitteet ovat myös sinulle tärkeitä, ryhdy Eetin kuukausilahjoittajaksi!

Kuukausilahjoitus on tehokas keino tukea Eetin pitkäjänteistä työtä. Tuellasi edistät ihmisoikeuksien ja yritysvastuun toteutumista.

Liity kuukausilahjoittajaksi täältä