Hae mukaan Eetin vapaaehtoistoimintaan!

Hae mukaan Eetin vapaaehtoistoimintaan!

08.01.2024

Kismittääkö maailman tilanne? Haluaisitko puuttua epäreiluuksiin konkreettisesti porukassa? Lähde mukaan Eetin vastuullisuusvaikuttajiin!

Vastuullisuusvaikuttajat ovat Eetin vapaaehtoisia, jotka järjestävät oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista edistävää toimintaa. 

Nyt Eetti hakee uusia innokkaita vastuullisuusvaikuttajia helmi-kesäkuun 2024 ajalle! Hae mukaan alempaa.

Ryhmällä on vapaat kädet järjestää toimintaa, joka on linjassa Eetin arvojen ja tavoitteiden kanssa. Vapaaehtoiset ideoivat itse toiminnan ja ovat vastuussa sen toteuttamisesta – tukea ja perehdytystä saa Eetin henkilökunnalta. Pääset siis tekemään oman näköistä toimintaa ja oppimaan uutta yhdessä muiden, samoista asioista kiinnostuneiden tyyppien kanssa. Vastuullisuusvaikuttajana olet mukana edistämässä kestävää kuluttamista ja yritysvastuuta Suomessa ja EU:ssa.

Toiminnan suunnittelu tapahtuu etänä, mutta kasvokkain tapahtuvaa toimintaa toteutetaan ympäri Suomen (Eetti maksaa matkakorvaukset).

Aikaisemmin vapaaehtoiset ovat järjestäneet muun muassa keskustelutilaisuuksia, leffailtoja, työpajoja, laatineet viherpesusanaston ja käyneet messuilla esittelemässä Eetin toimintaa. 

Kenelle?

18-30 -vuotiaille, Eetin teemoista ja toiminnasta kiinnostuneille. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa järjestö- tai vapaaehtoiskokemusta.

Kannustamme juuri sinua hakemaan mukaan! Voit tulla juuri sellaisena kuin olet, sillä haluamme rakentaa Eetti-yhteisöä, jossa kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa.

Mitä saat?

 • Konkreettisia tapoja vaikuttaa
 • Oppia uutta vastuullisuuskysymyksistä ja olla mukana edistämässä kestävää kuluttamista ja yritysvastuuta Suomessa ja EU:ssa.
 • Uusia taitoja, koska pääset itse suunnittelemaan ja koordinoimaan toimintaa
 • Rempseän Eetti-yhteisön, jossa maailman muuttaminen on kivaa puuhaa
 • Perehdytystä ja tukea – yksin tässä porukassa ei jäädä
 • Todistuksen toiminnasta

Valinnassa painotamme seuraavia asioita

 • Pystyt sitoutumaan ryhmän toimintaan koko kevään ajaksi. Sinulla on riittävästi aikaa ja jaksamista osallistua vapaaehtoistoimintaan ja priorisoit ryhmän toimintaa.
 • Sinulla on vahva halu tehdä konkreettisia vaikuttamistekoja.
 • Tekeminen, toiminnan koordinointi ja vastuun ottaminen motivoivat sivua. 
 • Haluat oppia uutta ja kehittää itseäsi.
 • Olet valmis matkustamaan Suomessa ja osallistumaan kasvokkain tapahtuvan toiminnan järjestämiseen 

Miten mukaan?

Hae vastuullisuusvaikuttajaksi täyttämällä tämä hakulomake viimeistään 21.1.2024! 

Ryhmään valitaan noin 15 osallistujaa, jotta pystymme luomaan tiiviin ja turvallisen porukan. Toivomme hakijoita eri taustoista ja eri puolilta Suomea.

Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin viikolla 4. Ryhmään valitut saavat myös tarkemmat ohjeet aloitustapaamisesta, joka järjestetään etänä ma 5.2.2024 klo 17-19. Tapaamisessa tutustutaan toisiin, ideoidaan kevään toimintaa ja sovitaan työnjaosta.

Euroopan unionin rahoittama. Euroopan unioni tai Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) ei vastaa julkaisun sisällöstä