Emma Mikkilästä Eetin uusi toiminnanjohtaja

Emma Mikkilästä Eetin uusi toiminnanjohtaja

18.08.2023

Emma on toiminut Eetissä pitkään vapaaehtoisena, hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana, joten Eetti on jo entuudestaan tuttu.

Emmalla on monipuolinen tausta järjestökentältä. Viimeisimpänä hänon työskennellyt Vihreiden talous- ja henkilöstöpäällikkönä ja Helsingin Vihreiden toiminnanjohtajana. Koulutukseltaan Emma on talousmaantieteen pääaineesta valmistunut kauppatieteiden maisteri.

“Löysin Eetin noin kymmenen vuotta sitten, kun kirjoitin gradua maailmankaupan rakenteista ja tuotantoketjujen ihmisoikeusongelmista erityisesti Nicaraguan vaateteollisuuden kontekstissa. Huomasin heti, että Eetti työskentelee juuri näiden samojen teemojen parissa. Eetissä on keskitytty vaateteollisuuden lisäksi myös elektroniikkateollisuuteen, ja nämä teemat ovat edelleen hyvin ajankohtaisia.

Talousmaantieteen, yritysvastuun ja globaalin kehitystutkimuksen opinnot avasivat minulle maailmankaupan ja tuotantoketjujen rakenteita. Nicaraguassa asuessani sain omakohtaisesti tutustua arkeen globaalissa etelässä. Vaateteollisuuden kestämättömyys tuli siellä selväksi: vapaakauppa-alueilla toimivat teollisuusyritykset välttyvät veroilta, teollisuuden työpaikat ovat ylityöllistettyjä ja alipalkattuja, ja pohjoiseen pikamuotia tuottava vaateteollisuus aiheuttaa päästöjä ja saasteita, joiden keskellä ihmiset asuvat.

Juuri näiden asioiden parantaminen on Eetin toiminnan ydintä, ja olen innoissani, että pääsen työssäni konkreettisesti edistämään oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista. Eetti kannustaa aktiiviseen kansalaisvaikuttamiseen, kirittää yritysvastuuta ja vaikuttaa lainsäädäntöön ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. 

Odotan innolla, että pääsen syventymään uuteen työhöni. Eetissä on valtavasti asiantuntemusta ja osaamista, sekä juuri oikeanlaista räväkkää asennetta ja iloa maailman muuttamiseksi. On upeaa saada tehdä tärkeää työtä taitavien työkavereiden, vapaaehtoisten, jäsenten, lahjoittajien ja sidosryhmien kanssa. Yhteisellä rintamalla saamme aikaan isojakin muutoksia.

Sinäkin olet lämpimästi tervetullut mukaan! Liity jäseneksi tai ala kuukausilahjoittajaksi täällä.

Tervetuloa töihin Emma ja lämpimät kiitokset edelliselle toiminnanjohtajalle Kirsi Saloselle hyvästä työstä Eetissä!