Eetti etsii vapaaehtoisia kouluvierailijoita

Eetti etsii vapaaehtoisia kouluvierailijoita

30.01.2024

Jos globaalikasvatus ja ryhmien ohjaaminen saa sydämesi sykkimään, tämä voi olla sun juttu! 

Järjstämme yläkouluille, lukioille ja ammattikouluille kouluvierailuja, joissa käsitellään Eetin teemoja työpajamuotoisesti. Vierailuja pitävät sekä Eetin työntekijät että vapaaehtoiset kouluvierailijat.

Haemme nyt uusia kouluvierailijoita!

Kouluvierailijana pääset:

  • Ohjaamaan työpajoja ja vaikuttamaan tulevaisuuden toivoihin. Autat oppilaita esimerkiksi hahmottamaan, mikä nykyisissä tuotantotavoissa mättää ja etsimään ratkaisuja vastuullisuuden edistämiseen.
  • Kehittämään omia esiintymis- ja ryhmänohjaustaitojasi. Vierailuilla käytetään toiminnallisia ja visuaalisia menetelmiä, ja työpajojen vetäminen on hyvä keino oppia globaalikasvatuksesta ja pelillistämisestä.
  • Mukaan rentoon Eetti-yhteisöön, jossa maailman muuttaminen on mielekästä puuhaa. Saat tukea ja koulutusta kouluvierailijana toimimiseen. 

Pedagogiikan tai vastuullisuuden pro sinun ei tarvitse olla. Vierailujen pitämiseen saa koulutuksen, ja aiempaa kokemusta ei vaadita. Hae mukaan sellaisena kuin olet!

Pidetyistä työpajoista maksetaan 50 euron palkkio. Ensimmäisen kouluvierailun voi tehdä yhdessä parin kanssa, jolloin palkkio on hieman pienempi. 

Vierailuja toteutetaan eri paikkakunnilla, eli matkustusvalmius on plussaa. Kouluvierailun matkakulut korvataan halvimman julkisen kulkuvälineen mukaan.

Miten mukaan?

Hae mukaan täyttämällä hakulomake viimeistään 18.2.2024.

Järjestämme kouluvierailijakoulutuksen Helsingissä 8.3.2024 klo 13-17. Koulutuksessa saa perehdytyksen työpajojen ohjaamiseen ja kouluvierailujen käytäntöihin. Koulutukseen osallistuminen on edellytys vierailijana toimimiseen.

Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin viikolla 8. Kouluvierailijoiksi valitut saavat tarkemmat ohjeet koulutukseen osallistumiseen.

Jäikö kysyttävää? Lisätietoja kouluvierailuista antaa Eetin vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Krista Maarajärvi, krista.maarajarvi (at) eetti.fi.