Eetin afterit Turussa: Onko second hand uhka vai mahdollisuus?

Eetin afterit Turussa: Onko second hand uhka vai mahdollisuus?

Tapahtuma-aika25.4.2024 klo 17:00
TapahtumapaikkaKBC Taproom
OsoiteGraniittilinnankatu 2 K 117
20100 Turku

Eetti tulee Turkuun! Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan second handista Eetin kanssa aftereiden merkeissä Turun KBC Taproomiin 25.4.2024 klo 17.00-19.00. Maksuton ja ikärajaton tapahtuma!

Mikä Eetin afterit?

Eetin afterit on rento ja vapaamuotoinen tapahtuma kaikille vastuullisuudesta kiinnostuneille tyypeille. Aftereilla pääset kuulemaan ja keskustelemaan kuumista kysymyksistä, jotka liittyvät esimerkiksi ihmisoikeuksiin, kuluttamiseen, muotiin tai mainontaan. Eetin aftereilla on mukana Eetin vakiokasvojen lisäksi aina tapahtuman aiheeseen liittyvä asiantuntijavieras. 

Tapaamisen teemana second hand-ilmiö

Ensimmäisten aftereiden aiheena on second hand. Käytettyjen vaatteiden markkinat kasvavat kohisten. Kun pikamuoti uhkaa hukuttaa koko maailman huonolaatuisiin riepuihin, moni valitsee ostaa vaatteensa mieluummin käytettynä. 

Mutta onko vaatteiden kierrätys ratkaisu vaateteollisuuden kestävyys- ja ihmisoikeusongelmiin, vai pelkkä pikamuodin uusi muoto? Entä mitä me kaikki voimme tehdä, että käytettyjen vaatteiden myyminen ja ostaminen olisi kestävää?

Näistä ja muista kysymyksistä Eetin vastuullisuuspäällikkö Anniina Nurmi jututtaa second handiin erikoistunutta Aalto-yliopiston tutkijatohtori Linda Turusta. Haastattelun jälkeen myös yleisö pääsee kysymään ja keskustelemaan aiheesta. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Eetti tarjoaa nopeimmille vegaanista pizzaa. Lisäksi baari ja keittiö ovat auki, joten voit nauttia limun tai oluen omakustanteisesti. Mitään ei ole kuitenkaan pakko ostaa! 

Ilmoittaudu tapahtumaan tämän lomakkeen kautta. Voit tulla paikalle myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Esteellisyystiedot
  • KBC Taproom on esteetön tila. Sisäänkäynnin (kaikille sama) edessä on 2kpl esteettömiä parkkipaikkoja, kylteillä merkattuna. Tiloissa on yksi esteetön wc.
  • Tila on avara ja pöydät ovat siirreltävissä. Tarpeen mukaan voi henkilökuntamme tulla sisältä auttamaan, jos liikkuminen tai oven avaus tuottaa haasteita. 
  • Bussilla nro 1 pääsee Linnankatua pitkin Kakolanmäen alle, josta kulkee funikulaari ylös Kakolanmäelle. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että funikulaari ei aina ole toiminnassa. Valitettavasti funikulaarin toimintatietoja ei löydy netistä. Kakolanmäelle pääsee myös henkilöautolla ja taksilla.
  • Tilassa ei ole induktiosilmukkaa.
  • Tilat ovat avarat, joten saattavat kaikua. Tiloissa on tunnelmavalaistus, mutta valaistus on tarvittaessa säädettävissä kirkkaammaksi.
  • Henkilökuntaa voidaan pyytää välttämään tapahtuman aikana voimakkaita hajusteita. Wc-tiloissa on huonetuoksut ja hajusteelliset käsisaippuat ja -desit.

Kysyttävää? 

Krista Maarajärvi

Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

krista.maarajarvi(at)eetti.fi

045 7837 8873

Keskustelemassa: Linda Turunen

KTT Linda Turunen on muodin- ja markkinoinnin tutkimuksen dosentti, joka työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen tutkimusaiheensa liittyvät kiertotalouden liiketoimintamalleihin ja erityisesti secondhand-markkinoihin, vastuullisuusviestintään ja kestävään kuluttajuuteen. Tutkimuksen ja opettamisen lisäksi Linda rakastaa secondhandiä, jossa kiehtoo erityisesti esineisiin liittyvät tarinat ja ajan patinan tuoma ainutlaatuisuus.