Tunnelmia keskeltä banaanipeltoa

01.12.2010

Banaanipellot ovat suhteellisen tiheää ”metsää”. Kasvien välinen etäisyys on muutama metri ja hehtaarilla niitä on noin 1200 kappaletta. Kasvien lomassa puolivarjossa on rauhallista.
Kasteluvesi pelloille saadaan joko läheisestä joesta tai kaivosta pumppaamalla. Kuivuudesta ja kuumuudesta riippuen sadettimet räpsyttävät pelloilla muutamia kertoja viikossa. Talvikuukausina vettä saadaan tarpeeksi taivaalta ja silloin liika vesi ohjataan pois pelloilta kapeiden ojien avulla.

Alla olevissa videoissa näkymiä ja tunnelmia kahdelta eri banaanipellolta. Molemmat tilat kuuluvat Asoguabossa Arenillas -nimiseen tuottajaryhmään. Arenillas sijaitsee eteläisimmässä osassa Ecuadoria lähellä Perun rajaa.

Ensimmäisessä videossa sadettimet ovat toiminnassa, on aurinkoinen iltapäivä ja lämpötila yli 30°C. Toinen video taas on kuvattu kapean kanavan laidalta aikaisin pilvisenä aamuna, jolloin asteita oli vain noin 25°C. Talvikuukausina tammikuusta lähtien lämpötila kohoaa päivittäin helposti lähelle 40 astetta.

http://www.youtube.com/watch?v=ABZvSwpn3Gw

http://www.youtube.com/watch?v=phU5mk41X10