Lähtökuopissa

09.08.2010

Heinäkuun viimeinen viikko on kulunut pakatessa. Matkaa varten olen pakannut rinkkaani ja reppuani, mutta lisäksi olen muuton yhteydessä joutunut ahtamaan koko kotini irtaimiston laatikoihin – banaanilaatikoihin. Huonekaluja lukuun ottamatta tavarani vaativat tilaa noin 25 banaanilaatikollisen verran.

Lähistön pikkukaupoista keräämäni laatikot edustanevat hyvin ainakin Helsingin keskustan banaanimyyntiä: suuri osa on Chiquitan logolla varustettuja, kiitettävän paljon on Reilun kaupan laatikoita ja lopuksi löytyy vielä muutama luomuakin. Reilun kaupan Oké-laatikoiden merkinnöistä näen, että ne ja niiden Suomeen tuomat banaanit ovat tulleet El Guabosta – juurikin sieltä, minne kohta olen matkalla. Pian nimittäin alkaa vapaaehtoistyöjaksoni Ecuadorissa. Tarkemmin sanottuna El Guabolaisessa banaanintuottajien osuuskunnassa Asoguabossa, jonne olen menossa Reilun kaupan puolesta Repu ry:n lähettämänä.

Nyt kaikki nämä täyteen pakkaamani laatikot saavat jäädä joksikin aikaa varastoon korkeisiin pinoihin. Lähtö Quiton kautta El Guaboon lähestyy. Tähän blogiin tulen kirjaamaan kokemuksiani ja havaintojani Reilun kaupan banaanipelloilta. Lupaan myös lisäillä sivuille reilun määrän valokuvia. Minulle voit kirjoittaa kommentteja, kysymyksiä ja vaikkapa juttuehdotuksia sekä suoraan tähän blogiin että myös sähköpostitse osoitteeseen pamelaecuadorissa(at)gmail.com.

Kesäterveisin Pamela