Kahvin myyntiä oikeudenmukaisemman maailman puolesta

Kahvin myyntiä oikeudenmukaisemman maailman puolesta

06.10.2016

 

Maailma kylässä -festivaali räjäytti jälleen Kaisaniemen puiston väriloistoon viikonloppuna. Kaksipäiväisen festivaalin aikana Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa oli kaikkiaan 400 näytteilleasettajaa, 69 ruokamyyjää ja huikeat 79 000 kävijää. Festivaalin tarkoitus on nostaa esille tapoja toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Eetti oli tapahtumassa mukana esittelemässä ajankohtaista toimintaansa ja myymässä kahvia kahvinnälkäisille perinteeksi muodostuneessa Eetin reilussa festarikahvilassa. Ennätykselliset 36 vapaaehtoista pyörittivät kahvilaa läpi festivaalin yhdessä Eetin Miikan ja Varpun kanssa. Festarikahvila on elintärkeä osa Eetin varainhankintaa, jolla rahoitetaan kaikkien Eetin kampanjoiden omavastuuosuudet.

Mutta millaista oli toimia Eetin vapaaehtoisena? Kiireistä? Toki. Kuumaa? Kyllä, kuumat pannut ja auringonpaiste saivat välillä punan poskille. Kahvin- ja pullantuoksuista? Aivan varmasti. Hauskaa? No sitä ennen kaikkea! Reilun kaupan kahvia ja herkkuja oli ilo myydä Eetin toiminnan hyväksi, ja siinä sivussa tapasi mahtavia tyyppejä niin asiakkaissa kuin muissa vapaaehtoisissakin. Ja sai tietenkin hörpätä kupin jos toisen kahviakin.

Maailma kylässä -festivaali on oma maailmansa, joka täytyy kokea. Festivaali, jossa taide, musiikki ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen kietoutuvat toisiinsa ja yhdistyvät elämästä nauttimiseen. Festivaali, jossa jaetaan ilmaisia halauksia, ja otetaan niitä ilolla vastaan. Festivaali, jossa afrikkalaisen, kambodžalaisen ja suomalaisen ruoan herkulliset tuoksut sekoittuvat sopuisasti yhteen. Festivaali, jonka osana on ilo olla.

Tapahtuman kuvaileminen ei tee sille oikeutta. Kenties kuvat kertovat tässä enemmän kuin sanat – ja teot vielä enemmän kuin kuvat. Lähde siis vapaaehtoiseksi ensi vuoden festareille!

Sanna Tolmunen
Eetin jäsen ja festarivapaaehtoinen

Kuva: Miika Koskela