Yhdenvertaisuus Eetissä

Yhdenvertaisuus Eetissä

Eetissä jokainen saa olla oma itsensä. Eetin toiminta, tapahtumat ja tilat halutaan pitää häirinnästä, kiusaamisesta ja syrjinnästä vapaina.

Rakennamme Eetti-yhteisöä, jossa jokainen voi olla juuri sellainen kuin on. Tältä sivulta löydät tietoa Eetin turvallisemman tilan periaatteista. Löydät sivulta myös toimintaohjeet, jos koet Eetin järjestämissä tilanteissa häirintää.


Eetin turvallisemman tilan periaatteet

Turvallisemman tilan periaatteet on luotu, jotta kaikki tuntevat olonsa tervetulleiksi Eetin toimintaan. Periaatteet tukevat meitä luomaan luottavaista ilmapiiriä ja tekemään aktiivisia tekoja yhdenvertaisuuden toteutumiseksi.

Oletamme muista lähtökohtaisesti hyvää

Ymmärrämme, että ihmiset tulevat erilaisista taustoista ja he tulkitsevat maailmaa omien kokemustensa kautta.

Annamme tilaa sille, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja ilmaista mielipiteensä

Kunnioitamme toistemme näkemyksiä ja eriäviä näkökantoja. OIemme avoimia antamaan ja vastaanottamaan palautetta, keskustelemaan rakentavasti ja oppimaan toisilta. Saamme olla keskeneräisiä ja oppia epäonnistumisista.

Vältämme tekemästä muista oletuksia

Emme oleta ulkonäön, etnisyyden, luokkataustan, iän, uskonnon, koulutus- ja työtaustan, toimintakyvyn, sukupuolen, seksuaalisuuden, kielitaidon tai muiden ominaisuuksien perusteella, kun puhumme tai käyttäydymme toisia kohtaan.

Toivotamme kaikki ihmiset tervetulleiksi

Panostamme esteettömyyteen ja saavutettavuuteen sekä huomioimme toisemme. Kysymme, jos emme tiedä jotain.

Käyttämämme kieli on muut huomioivaa, mukaan ottavaa ja selkeää

Muistamme, että jokaisella on eri tietotaso ja varmistamme, että jokainen voi osallistua keskusteluun.

Kunnioitamme toisiamme

Emme arvota omia tai toistemme toimia yksilöinä. Muistamme, että jokainen toimii omien resurssiensa puitteissa.


Ilmoita häirinnästä

Jos todistat tai kohtaat syrjintää, häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä:

  1. puutu tilanteeseen, jos pystyt
  2. ilmoita tilanteesta häirintäyhdyshenkilöille tai tilaisuuden järjestäjille paikan päällä tai yhteydenottolomakkeen kautta. Voit täyttää lomakkeen myös tilaisuuden jälkeen.

Toimintaohjeet ja etenemisprosessi häirintätilanteessa

  1. Ota yhteyttä Eetin häirintäyhdyshenkilöön. Voit tehdä sen kasvokkain tapahtumassa tai tapahtuman jälkeen yhteydenottolomakkeella.
  2. Häirintäyhdyshenkilöt vastaavat lomakkeella tehtyihin yhteydenottopyyntöihin 7 vuorokauden kuluessa.
  3. Voitte jatkaa keskustelua sähköpostilla tai sopia tapaamisen livenä / etänä. Keskustelun tarkoitus on selvittää, mitä on tapahtunut ja millaista apua on tarjolla.
    • 3a. Jos haluat jatkaa asian käsittelyä, häirintäyhdyshenkilö ottaa yhteyttä haluamiisi henkilöihin (esim. häirintää toteuttaneeseen henkilöön ja mahdollisiin muihin osapuoliin), jos se on mahdollista.
    • 3b. Jos haluat edelleen jatkaa asian käsittelyä, sovitaan seuraavat askeleet osapuolten kesken (esim. yhteinen keskustelu)
  4. Asian käsittely päättyy.