Eettisen kaupan puolesta ry

Tapahtuma

Eetti kouluttaa: Tunnista uiguurien pakkotyön riski vaatteen arvoketjussa

Aika: 22.9.2021 klo 17:30 klo 19:30
Tapahtumapaikka: Zoom

Miksi kansalaisjärjestöt vaativat vaateyrityksiä julkaisemaan tehdaslistansa? Entä mitä voi päätellä raaka-ainesertifiointien perusteella – onko luomu, BCI tai GOTS tae ihmisoikeuksien toteutumisesta?

Eetin koulutuksessa perehdytään vaatebrändeiltä Rank a Brand -vertailussa kysyttäviin tietoihin (tehdaslistat ja raaka-ainesertifioinnit) ja siihen, mitä näiden tietojen perusteella voidaan päätellä yritysten ihmisoikeusvastuun toteutumisesta liittyen uiguurien pakkotyöhön. Koulutukseen osallistuneet voivat ilmoittautua mukaan tekemään syksyn Rank a Brand -selvitystä.

Kouluttajina Eetin vastuullisuusasiantuntija Maija Lumme ja projektityöntekijä Suvi Tikka.

Lue Eetin tausta-artikkeli: Puoli miljoonaa uiguuria pakkotyössä puuvillapelloilla

Osallistumislinkki

Koulutus järjestetään ulkoministeriön tuella.

Haku