Kouluvierailut

Eetti tekee yhteistyötä koulujen ja oppilaitosten kanssa ympäri Suomen. Vuosina 2017–2018 kouluvierailut, kouluvierailijakoulutukset ja opetusmateriaalien kehittäminen ovat valitettavasti pääasiassa katkolla, sillä ulkoministeriön myöntämää viestintä- ja globaalikasvatustukea on leikattu radikaalisti.

Ajankohtaista tietoa kouluyhteistyöstä saa kuitenkin Kouluille-sivulta sekä globaalikasvatuksen koordinaattori Eeva Kemppaiselta, eeva.kemppainen (at) eetti.fi.

Eetin kouluvierailut

Eetin kouluttamat kouluvierailijat vaikuttavat nuoriin kannustamalla heitä toimimaan oikeudenmukaisen ja ympäristön kannalta kestävän maailmankaupan puolesta.

Kouluvierailuteemoinamme ovat maailmankaupan rakenteet ja vastuullinen kuluttaminen. Syksystä 2013 syksyyn 2016 erityisteemoina ovat olleet vastamainokset ja medialukutaito sekä puuvillan globaalit tuotantoketjut. Muita käsiteltäviä aiheita ovat vaate- ja elektroniikkatuotanto sekä vastuullinen kuluttaminen. 

Vierailuilla käytetään runsaasti toiminnallisia menetelmiä ja vierailujen vetäminen on hyvä keino oppia ryhmänohjausta globaalikasvatuksessa. Kouluvierailijakoulutuksissa perehdytään niin käsiteltäviin teemoihin kuin opetusmenetelmiin ja -materiaaleihin.

nkf2013