Eettisen kaupan puolesta ry

Tapahtuma

Eettisen läppärin jäljillä -dokumentin näytöksiä syksyllä

Aika: 7.10.2021 - 25.11.2021

 

Tietokone ja puhelin helpottavat elämäämme monella tapaa, mutta niiden valmistamiseen liittyy monia ihmisoikeus- ja ympäristöongelmia. Elektroniikkatuotannon eettiset epäkohdat liittyvät niin Kongon lapsityövoimaan kuin elektroniikkatehtaiden vaarallisiin työoloihin. Missä on elektroniikkateollisuuden eettinen läppäri? Miksi sellaista ei ole olemassa?

Eettisen läppärin jäljillä -dokumenttielokuva kertoo suomalaisen ihmisoikeusaktivisti Anna Härrin yrityksestä mullistaa elektroniikkateollisuuteen liittyvät ihmisoikeusrikkomukset ja ympäristöhaasteet. Härri on päättänyt rakentaa eettisen läppärin. Härri ei kaihda haasteita, vaan matkustaa rohkeasti eettisten mineraalien ja elektroniikan perässä niin Etelä-Kongon kobolttikaivoksille kuin Sotkamon Talvivaaraan.

Eettisen läppärin jäljillä -dokumentti on nähtävissä SYL:in Kestävän kehityksen viikolla. Näytösten yhteydessä pidetään keskustelutilaisuus.

Katso täältä elokuvan traileri

Näytökset:

Turun yliopisto: torstai 7.10. kello 18–20. Puhujina Minja Orava ja Anna Härri, Zoom. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Helsingin yliopisto: torstai 14.10. kello 17–19. Puhujina Mari Pasula ja Sami Sillanpää, Kauppakeskus REDI. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Lapin yliopisto: 28.10. kello 18–20. Puhujana Veera Kinnunen. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Jyväskylän yliopisto: torstai 4.11. kello 18–20. Puhujana Anna Härri. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Lappeenrannan yliopisto: perjantai 5.11. kello 18–20. Puhujana Anna Härri ja Anne Quarshie. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Taideyliopisto: maanantai 11.11. Puhujana Minja Orava. Ilmoittautuminen aukeaa pian.

Itä-Suomen yliopisto: Joensuu keskiviikko 24.11. Puhujana Mari Pasula. Ilmoittautuminen aukeaa pian.

Kuopio torstai 25.11. Puhujana Mari Pasula. Ilmoittautuminen aukeaa pian.

Haku