Toista Rana Plazaa ei saa tulla. Miten tämä varmistetaan? | Webinaari

Toista Rana Plazaa ei saa tulla. Miten tämä varmistetaan? | Webinaari

Tapahtuma-aika21.4. klo 17:30 - 21.4.2021 klo 18:30
Tapahtumapaikkahttps://zoom.us/meeting/register/tJEtduuhrzwpHtd3UlD5DOxCRsEJGOIIk1aw

 

Kahdeksan vuotta sitten tuhoisa Rana Plazan tehdasonnettomuus vei 1134 ihmisen hengen ja ravisutti vaateteollisuutta perusteellisesti.

Onnettomuuden jälkimainingeissa syntyi Vaatevallankumous-liike sekä Bangladesh Accord -sopimus vaateteollisuuden palo- ja rakennusturvallisuuden parantamiseksi. Laajan kansainvälisen kampanjoinnin ja painostuksen myötä suuri määrä vaatebrändejä liittyi sopimukseen.

Vaatealalla on ollut ennenkin hyvää tarkoittavia sopimuksia, joihin liittyminen ei välttämättä edellytä niihin liittyviltä yrityksiltä kummoisia toimia. Ja vapaaehtoisuuteen perustuvat sopimukset eivät ole vieneet alaa merkittävästi eteenpäin.

Mutta Bangladesh Accord painii eri sarjassa, sillä se velvoittaa laillisesti sopimukseen liittyneitä yrityksiä parantamaan tehtaiden palo- ja rakennusturvallisuutta. Ja kappas vain, sopimuksen tulokset ovat olleet merkittävät.

Ei tarvitse olla tieteen nobelisti nähdäkseen yhteyden sopimuksen velvoittavuuden ja hyvien tuloksien välillä.

Vaan miten tämä sama logiikka saataisiin koskemaan muita vaatealan kipukohtia, kuten ympäristöongemia ja elämiseen riittämättömiä palkkoja?

Tule 21.4. klo 17:30-18:30 webinaariimme kuuntelemaan aiheesta lisää. 

Keskustelussa mukana toimittaja, bloggaaja ja kansalaisaktivisti Suvi Auvinen sekä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Pekka Ristelä sekä Eetin toiminnanjohtajaa Kirsi Salonen ja vastuullisuusasiantuntija Maija Lumme.

Keskustelu käydään Zoomissa


Clean clothes eli Puhtaat vaatteet -verkostoon kuuluvat Suomesta Eettisen kaupan puolesta ry:n lisäksi SASK – Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus sekä ammattiliitot PAM, Teollisuusliitto ja Pro.

Euroopan unioni on rahoittanut Filling the Gap: Achieving Living Wages through Improved Transparency -hanketta