Ajankohtaista

Raportti: Turkin nahka- ja kenkäteollisuuden ihmisoikeustilanne huolestuttava 15.12.2017 - 11:49


Change your shoes -hankkeen raportin mukaan Turkin nahka- ja kenkäteollisuudessa ihmisoikeustilanne on huolestuttava. Työntekijöiden haastattelut paljastivat ongelmia muun muassa työsuojelussa, palkkauksessa ja ay-toimijoiden kohtelussa.

Uusista maailmankaupan säännöistä ei päästy sopuun 15.12.2017 - 08:14

Fuera OMC
Maailmankauppajärjestö WTO:n Buenos Airesissa pidetty 11. ministerikokous päättyi odotettuakin laihemmin tuloksin pääasiassa Yhdysvaltojen neuvotteluhaluttomuuden takia. Kansalaisjärjestöille oli suuri pettymys, etteivät WTO:n 164 jäsenvaltiota pystyneet tarttumaan maailmankaupan sääntelyn perustavanlaatuisiin ongelmiin, kuten köyhimpien maiden erityiskohtelua ja ruokaturvaa koskeviin kysymyksiin.

Maailmankaupalle uudet säännöt Buenos Airesissa? 11.12.2017 - 21:12

Maailman kauppajärjestö WTO:n 11. ministerikokous Buenos Airesissa Argentiinassa

Vaikka usko Maailman kauppajärjestö WTO:n vaikuttavuuteen on heikentynyt sitä myötä, kun vuonna 2001 käynnistetty Dohan kauppaneuvottelukierros (Doha Development round) on venynyt, Donald Trumpin hallituksen väkevä WTO-kritiikki on osaltaan auttanut palauttamaan tahdon saada aikaan monenvälisiä sopimuksia.

Bangladeshilaiset työoikeusaktiivit toivat vaatetyöläisten ääntä kuuluviin Suomessa 01.12.2017 - 19:22


Tilaajayrityksen rooli työolojen parantamisessa on kriittisen tärkeä ja boikotointi ei auta työntekijöitä. Muun muassa tällaisen viestin lähettivät Eetin bangladeshilaiset vieraat, Karmojibi Nari -naisjärjestön toiminnanjohtaja Rokeya Rafique sekä Bangladeshin tekstiili-, nahka- ja kenkäteollisuuden ammattiliiton BGTLWF:n puheenjohtaja Kutubuddin Ahmed, jotka vierailivat Suomessa 22-24.11.

Kansalaisjärjestöjen osallistumista kauppaneuvotteluihin rajoitetaan 01.12.2017 - 17:30

Kuva: Pixabay
Argentiinan hallitus on määrännyt Maailman kauppajärjestö WTO:ta perumaan yli kuudenkymmenen kansalaisjärjestön asiantuntijan akkreditoitumiset 10.12. alkavaan Buenos Airesin ministerikokoukseen.

Vaate- ja kenkätuotannon epäkohtiin puututtava – paine EU:ta kohtaan kasvaa 21.11.2017 - 16:55

Change Your Shoes Brussels EU Commission
Euroopan parlamentissa keskusteltiin maanantaina 20.11. siitä, miten EU voi parantaa globaalin vaate- ja kenkäteollisuuden työntekijöiden asemaa. Samassa yhteydessä kansainvälisen Change your shoes -kampanjan edustajat esittelivät parlamentille yli 13 000 ihmisen allekirjoittaman vetoomuksen, jossa vaaditaan toimia alan läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden parantamiseksi.

Eetille uusi hallitus 16.11.2017 - 14:26

Eettisen kaupan puolesta ry:n vuosikokous on valinnut uuden hallituksen vuodelle 2018. Lauantaina 11.11. pidetyssä vuosikokouksessa hyväksyttiin myös yhdistykselle uusi viiden vuoden strategia.

Ihmisoikeusloukkaukset Bangladeshin vaateteollisuudessa jatkuvat – järjestöt vaativat EU:lta järeämpiä toimia 30.10.2017 - 13:05

Nahkatyöntekijöitä Bangladeshissa. Kuva: GMB Akash
Bangladeshin ihmisoikeustilanne on viime aikoina huonontunut. Ammattiliittoaktiiveja ja liittoon liittyneitä työntekijöitä on uhkailtu, erotettu, pahoinpidelty ja jopa pidätetty. Kansainväliset ammattiliitot ja järjestöt, kuten kansainvälinen Puhtaat vaatteet -kampanja, vaativat tuoreessa julkilausumassaan Euroopan komissiota aloittamaan tutkinnan Bangladeshin tullietuuksista viimeaikaisten ihmis- ja työoikeuksien loukkausten valossa.

Järjestöt: Suomen edistettävä yhtiöiden ylikansallista toimintaa sitovia ihmisoikeusvelvoitteita 26.10.2017 - 11:48


Maailman valtiot käsittelevät tällä viikolla YK:ssa ehdotusta uudeksi sitovaksi ihmisoikeussopimukseksi, jonka tarkoituksena on estää ylikansallisesta liiketoiminnasta aiheutuvia ihmisoikeusloukkauksia kuten lapsityövoiman käyttöä ja ympäristötuhoja.

Kiinnostaako yritysvastuu? Asetu ehdolle Eetin hallitukseen! 23.10.2017 - 17:14

 

Kuva: Kapa65 / Pixabay (lisenssi: Creative Commons CC0)
Syyskokouksessa 11. marraskuuta valitaan Eetille uusi hallitus vuodelle 2018. Hallituksella on tärkeä rooli pienen, mutta pippurisen kansalaisjärjestön kehittämisessä. Haluaisitko sinä lähteä ehdolle Eetin hallitukseen?

Pages