Eetti selvittää: Vaatemerkkien kestävät mallistot

Vaateteollisuus on murroksessa ilmastokriisin ja luontokadon edetessä. Yhä useampi haluaa tehdä vastuullisempia valintoja, ja vaateyritykset ovatkin lisänneet valikoimiinsa kestävämpinä markkinoituja mallistoja ja merkintöjä. Niitä mainostetaan ylevillä sanoilla, kuten “conscious”, “sustainable” ja “committed”.

Yritykset myös kehittelevät kilvan erilaisia keinoja, joilla vaateteollisuudesta saataisiin kestävämpää. Ratkaisuja etsitään niin kierrätetyistä muovipulloista tai selluloosasta valmistetuista kankaista, kuin siirtymisestä kiertotalouteen. 

Eetti aikoo selvittää vaateteollisuuden vastuullisuutta!
Kuinka vihreitä ja vastuullisia kestävät mallistot oikeasti ovat? Millaisin keinoin vaateteollisuus yrittää muuttua kestävämmäksi, ja ovatko keinot hyviä? Miten tässä kaikessa otetaan huomioon ihmisoikeudet, ympäristö ja ilmasto?

Osallistu joukkorahoituskampanjaamme, ja auta meitä laittamaan suurten vaateyritysten vastuullisuuslupaukset suurennuslasin alle!

Jos saavutamme joukkorahoituksen ensimmäisen tason, teemme selvityksen vähintään viiden vaatemerkin kestävästä mallistosta tai merkinnästä. Jos saavutamme joukkorahoituksen toisen tason, pureudumme keskeisiin keinoihin, joilla vaateteollisuus pyrkii tekemään tuotannostaan kestävämpää. Selvitämme, onko niiden käyttö markkinoinnissa perusteltua.

Voit lahjoittaa myös MobilePaylla numeroon 21653 (kirjoita viestikenttään “vaate”), tai tilisiirtona:
Eettisen kaupan puolesta ry
FI33 4730 4720 0105 53
Viite: 4446

 

    Jatka
    Jatka
  • Sinut ohjataan erilliselle maksusivulle.

Tavoite 1. Vaatemerkkien kestävät mallistot -selvitys

Eetti vertailee vähintään viiden vaatemerkin kestävää mallistoa ja selvittää

Tämän tutkimustyön pohjalta Eetti 

Tavoite 2. Pikamuodin kestävyystrendien läpivalaisu

 

Eetti selvittää

Tämän tutkimustyön pohjalta Eetti tekee


 

Joukkorahoituskampanja on voimassa 1.10.-31.01.2023. Jos emme saavuta varainhankintakampanjamme ensimmäistä tavoitetta, varat käytetään kampanja- ja globaalikasvatustyöhön oikeudenmukaisen maailmankaupan ja vastuullisen yritystoiminnan edistämiseksi. Poliisihallituksen rahankeräyslupa: RA/2021/1128 Myönnetty Eettisen kaupan puolesta ry:lle 8.9.2021. Voimassa 8.9.2021-9.9.2023 koko maassa Ahvenanmaata lukuunottamatta.