TÄYNNÄ: Machines - ihmiskoneet Aasian vaatetehtailla

marraskuun 22. klo 18:00

Tapahtuma on valitettavasti täynnä. 

Tule katsomaan Machinesia kriitikoiden ylistämää vaikuttavaa dokumenttia työoloista intialaisella tekstiilitehtaalla. Elokuvan jälkeen on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla  suoraan bangladeshilaisilta ihmisoikeusaktiiveilta vaatetehtaiden todellisuudesta ja siitä, mitä sinä voit tehdä eettisemmän vaatetuotannon puolesta.

Mitä: Machines-elokuva ja keskustelu vaate- ja kenkätuotannon todellisuudesta Aasiassa
Missä: Basement, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki)
Milloin: keskiviikkona 22.11. klo 1820.30

Ilta alkaa elokuvalla Machines (2016). Machines on visuaalisesti vahva dokumentti tekstiilitehtaasta Intian Gujaratissa. Tehtaan pimeyden keskellä kemikaalien ympäröimät työläiset kaipaavat kipeästi unta. Keskeytyksettä jyskyttävät koneet suoltavat kauniita tekstiilejä merkkivaatteiden valmistajille.

Mitä jokainen meistä voi tehdä Aasian tekstiilitehtaiden olojen parantamiseksi? Eettisen kaupan puolesta ry:n bangladeshilaiset vieraat Kutubuddin Ahmed ja Rokeya Rafique kertovat omista kokemuksistaan ihmisoikeuspuolustajina maassa, jossa kansalaisyhteiskunnan toimintamahdollisuuksia on rajusti rajoitettu. Kutubuddin on pitkäaikainen ammattiliittovaikuttaja sekä tekstiili- ja kenkätyöntekijöiden ammattiliton puheenjohtaja. Rokeya taas on Karmojibi Nari -naisoikeusjärjeston toiminnanjohtaja.

Tapahtuma on ilmainen. Mukaan mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Eetin jäsenille korvataan matkakulut. Tapahtumassa tarjotaan pientä purtavaa. Tapahtuman järjestävät Eettisen kaupan puolesta ry:n Helsingin paikallisryhmä ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK.

Ilmoittauduthan täällä.

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtumalle on saatu Euroopan komission rahoitusta.