Cotton Road – elokuva puuvillatuotannosta kasvatuskäyttöön

2.2.2016

Vaatetehdas Kiinassa
Eetti on tuottanut suomeksi tekstitettynä yhdysvaltalaisen antropologi Laura Kisselin Cotton Road -dokumenttielokuvan, joka kertoo puuvillan tuotantoketjusta globaalissa maailmassa. DVD-levy on maksutta lainattavissa ei kaupallisiin näytöksiin tai opetustarkoitukseen Eetin toimistolta.  Kysy lisää: gka@eetti.fi

Synopsis

Amerikkalaiset ostavat jopa 20 miljardia uutta vaatekappaletta vuosittain ja vähintään puolet niistä on valmistettu Kiinassa. Cotton Road -elokuva piirtää kartan puuvillan liikkeistä mannertenvälisessä kaupassa ja kertoo tavallisten puuvillatyöläisten elämäntarinoita vaatetuotannon eri vaiheissa.

Halpojen tekstiilien ja vaatteiden kerskakulutuksen ylläpitämä puuvillabisnes kietoo yhteen Etelä-Carolinan puuvillaviljelijöiden ja Kiinan teollisuuskaupunkien työläisten kohtalot. Cotton Road valottaa globaalin puuvillabisneksen todellisuutta työläisten elämäntarinoiden kautta ja tarjoaa katsojelle mahdollisuuden pohtia omien kulutustottumustensa vaikutuksiaa toisiin ihmisiin ja koko maailmantalouteen.

Cotton Road | the movie