Tappajafarkut -kirja valottaa vaatetuotannon todellisuutta

7.10.2013


Outi Moilalan kansainvälisenä Kunnon työn päivänä julkaistu kirja ”Tappajafarkut – Ja muita vastuuttomia vaatteita” on katsaus kotimaisten ja kansainvälisten vaatebrändien toimintaan.

Maanantaina 7.10. vietetään Kunnon työn (Decent Work) päivää jo kuudetta kertaa ympäri maailmaa. Kunnon työn päivä on maailman ay-liikkeen kattojärjestön ITUCin järjestämä tapahtuma, jonka tarkoituksena on kampanjoida ihmisarvoisen työn ja elämiseen riittävän palkan puolesta.

Osana Kunnon työn päivää julkaistiin myös Outi Moilalan uunituore kirja ”Tappajafarkut – Ja muita vastuuttomia vaatteita”, joka kertoo kattavasti tunnettujen vaatebrändien toiminnasta, tuotannosta sekä vaatteiden todellisesta alkuperästä.

- Pikemminkin kerron kirjassani työoikeuksien toteutumattomuudesta vaatetuotannon pitkissä tuotantoketjuissa. Esimerkiksi suurimmista vaateteollisuusmaista Bangladesh on yksi surkeimmista maista työskennellä, sillä työolot ovat vaarallisia ja palkat pieniä, Moilala kertoo.

Moilala tutkii kirjassaan monipuolisesti vaatetuotannon eettisyyttä ja käy läpi myös vaatetehtaiden tarkastusjärjestelmiä sekä arvioi niiden mahdollisuuksia vaikuttaa vaatetuotannon vastuullisuuteen. Hän myös antaa vinkkejä kuluttajille, jotka ovat kiinnostuneita miten omilla valinnoillaan voi vaikuttaa.

Outi Moilala on ollut pitkään aktiivisesti mukana Eettisen kaupan puolesta ry:n toiminnassa ja yksi Eetin perustajajäsenistä.

Lisätietoja kirjasta: http://www.intokustannus.fi/kirja/tappajafarkut/