Kouluille

Eetti tekee aktiivista yhteistyötä oppilaitosten kanssa ympäri Suomen. Eetin oppimateriaaleja voi soveltaa alakouluille, yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille. Valitettavasti Eetin järjestämät kouluvierailut ovat pääasiassa katkolla lukuvuonna 2017–2018, sillä ulkoministeriön myöntämää viestintä- ja globaalikasvatustukea on leikattu radikaalisti. Voit kuitenkin kysyä mahdollisuutta saada vierailija: eeva.kemppainen(at)eetti.fi.

Globaalin kuluttajan foorumi

Eetti on tuottanut opettajien ja oppilaiden käyttöön Globaalin kuluttajan foorumin, joka on virtuaalinen oppimateriaali. Foorumilla perehdytään arkipäivän kulutuksen ja globaalien kehityskysymysten välisiin yhteyksiin. Foorumi ja opetukseen sopiva oppikirja ovat kouluille ilmaisia.

Vastamainostyöpajat ja -opas

Keväällä 2017 Eetti tarjoaa mainoskriittisyyteen ja vastamainontaan keskittyviä työpajoja 6.9.-luokille kirjastoissa ja kouluissa. Työpajat ovat kouluille ilmaisia. Oppaan avulla jokainen kasvattaja voi myös itse ohjata työpajan.

Oppimateriaalit: vaatteet, elektroniikka, puuvilla ja suklaa

Eetti on kehittänyt opetukseen sopivia materiaaleja kulutustuotteisiin ja maailmankaupan eettisiin kysymyksiin liittyen. Voit valita oppitunneille esityksiä, pelejä, videoita ja tehtäviä globaalista puuvillan, vaatteiden, elektroniikan ja suklaan tuotannosta sekä vastuullisesta kuluttamisesta ja kansalaisvaikuttamisen tavoista.