Teemat

Eetin kampanjoihin voi tulla mukaan kuka tahansa oikeudenmukaisesta maailmankaupasta ja kehitysmaakysymyksistä kiinnostunut. Kampanjoissamme voit edistää muun muassa työntekijöiden oloja Bangladeshin tekstiilitehtailla ja Kiinan elektroniikkatuotannossa. Voit tutustua solidaarisuustalouden mahdollisuuksiin tai kouluttautua Reilun kaupan asiantuntijaksi eli Reiluttajaksi ja edistää lähipiirisi tietoisuutta Reilusta kaupasta.

Yhteistyöhankkeidemme kautta voit puolestaan tarttua maailmanlaajuiseen ongelmaan, aggressiiviseen verosuunnitteluun, jonka vuoksi kehitysmaat menettävät verotuloja satojen miljoonien edestä vuosittain, tai kenties haastaa tulevia kansanedustajia pohtimaan eriarvoisuuden kasvua ja siihen puuttumisen keinoja. 

Puhtaat vaatteet

Kampanja vaatii parantamaan vaateteollisuudessa työskentelevien työntekijöiden oloja ja elämiseen riittävää palkkaa tekstiilialantyöntekijöille Etelässä. Kampanja myös tiedottaa suomalaisia kuluttajia siitä, kuinka he voivat tukea vastuullisempaa vaateteollisuutta omilla valinnoillaan.

Eettisesti epäkunnossa

Kampanja nostaa esiin elektroniikkateollisuuden ongelmia. Kampanjassa vedotaan yrityksiin kuten Nokiaan ja Appleen, jotta ne kiinnittäisivät huomiota tuotantoketjujensa työoloihin. Lisäksi kampanjan tiimoilta on tiedotettu suomalaisia kuluttajia elektroniikkajätteen oikeasta kierrätyksestä.

Reiluttaja - Reilu kuluttaja

Eetti kouluttaa vuosittain joukon ihmisiä Reilun kaupan järjestelmän ja maailmankaupan rakenteellisten ongelmien asiantuntijoiksi. Reiluttajana voit toimia reilumman maailmankaupan lähettiläänä omassa lähipiirissäsi ja laajemminkin.

Solidaarisuustalous

Euroopanlaajuinen yhteistyöhanke, johon Eetti osallistuu Suomesta. Hankkeessa mm. kartoitetaan solidaarisuustalouden verkostoja ja aiheesta käytävää keskustelua Euroopassa.

 

Yhteistyökampanjat ja -hankkeet

Maailmantalouden tekijät

Maailmassa on enemmän vaurautta kuin koskaan, mutta rikkaudet ovat jakautuneet hyvin epätasaisesti. Maailmantalouden tekijät -kampanja pyrkii eduskuntavaalien alla herättämään keskustelua eriarvoisuudesta ja niistä keinoista, joiden avulla luodaan kestävää taloutta edistävää politiikkaa ja tehdään maailmasta oikeanmukaisempi kaikille maailman ihmisille.

Veroparatiisimatkat

Kampanjassa vaaditaan poliitikkoja laittamaan verokikkailevat suuryritykset kuriin ja tiukempaa lainsäädäntöä ja valvontaa. Liity joukkoomme vaatimaan yrityksiltä verovastuuta ja poliitikoilta vahvempaa otetta verokikkailun kuriin laittamiseksi!

Reilun kaupan kaupunki

Eetti toimii yhteistyössä Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kanssa ja pyrkii laajentamaan Reilujen kaupunkien joukkoa Suomessa. Tarkoituksena on kannustaa kaupunkeja sitoutumaan reiluihin hankintoihin. Katso myös vastaavat hankkeet kouluille, korkeakouluille ja seurakunnille. Myös urheiluseurat voivat tulla mukaan. Mallia voi ottaa vaikka Jyväskylän jalkapalloklubista.