Askelten keräys päättynyt!

Askeleet on luovutettu EU-päättäjille 6.4.2016. Vetoomus globaalin kenkäteollisuuden työolojen parantamiseksi toimitettiin eri maiden europarlamentaarikoille Brysselissä. Lue lisää täällä.

 

► Globaalissa kenkätuotannossa matalat palkat vaaralliset työolot ja vaarallisten kemikaalien käyttö ovat arkipäivää. Kenkä- tai vaateyritysten ei tarvitse lain mukaan kertoa missä ja millaisissa oloissa niiden tuotteet on tehty.

► Vaadimme EU:hun lakia, joka velvoittaa kenkä- ja vaateyritykset avaamaan asiakkailleen helpolla tavalla sen missä ja millaisissa oloissa kengät on tehty ja millaisia myrkkyjä ne saattavat sisältää. Tuotantoketjun avoimuuden kautta yritykset voidaan asettaa vastuuseen tuotannon eettisyydestä missä päin tahansa maailmaa ne tuottavatkin.

► Sinä voit vaikuttaa! Askelmittarilla voit laskea askeliasi ja lahjoittaa ne vetoomukseemme avoimen ja vastuullisemman tuotannon puolesta. Haasta myös kaverisi mukaan ja katso kumpi saa enemmän askelia! Askeleet luovutetaan EU-päättäjille maaliskuussa.

 

Lataa sovellus!

 

Lue lisää avoimuuden tärkeydestä vaate- ja kenkätuotannon vastuullisuuden edistämiseksi blogistamme. Lisätietoa askelmittarista ja käyttöehdot löydät täältä.

 

 

Change your shoes -askelmittarin on julkaissut Change your shoes -hanke. Suomessa hanketta toteuttaa Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) yhteistyössä Maan ystävät ja Puhtaat vaatteet -verkoston kanssa.